Lösemi Tedavisinde Dünyayı Geride Bıraktık" - Son Dakika
Yerel

Lösemi Tedavisinde Dünyayı Geride Bıraktık"

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) İzmir Koordinatörü Bülent Uslu, "Ankara'daki Lösante Hastanesinde löseminin tedavi başarı oranı, Türkiye ve dünya ortalamasının çok üzerindedir.

24.06.2015 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEYHAN KIRICI - Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) İzmir Koordinatörü Bülent Uslu, "Ankara'daki Lösante Hastanesinde löseminin tedavi başarı oranı, Türkiye ve dünya ortalamasının çok üzerindedir. Bu hastanede başarı oranı yüzde 92 iken, dünyada yüzde 40 civarında" dedi.

Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, löseminin her yıl Türkiye'de ortalama 2 bin çocukta görüldüğünü, LÖSEV'e kayıtlı 17 bin, ülke genelinde ise 200 bine yakın hasta bulunduğunu söyledi.

Lösante Hastanesinin hastalıkla mücadelede başarı oranına bakıldığında, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre Avrupa'da birinci sırada yer aldığını dile getiren Uslu, şöyle devam etti:

"Lösemi hastalığının tedavi edilebilir, önlenebilir olduğunu bütün dünya, Türkiye'den, LÖSEV'den, Lösante Hastanesinden duydu. DSÖ verileri ve vakfımızın sosyal hizmetler biriminin yaptığı araştırmalara göre, Ankara'daki Lösante'de löseminin tedavi başarı oranı Türkiye ve dünya ortalamasının çok üzerindedir. Bu hastanede başarı oranı yüzde 92 iken, Türkiye'deki diğer hastanelerde yüzde 45, dünyada ise yüzde 40 civarında kalıyor. Zaman zaman Avrupa ülkelerinden, en çok da Ukrayna, Rusya'dan hastalar tedavi için hastanemize geliyor. Bu hastalığın tedavisi 3 yıl sürüyor. Hastanemize gelen yerli ve yabancı hastalar bu süre zarfında sağlığına kavuşup evlerine dönüyor."

Hastalığın tedavi süresinin uzunluğuna dikkati çeken Uslu, çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları için hastane bünyesinde okul kurulduğunu aktardı.

Uslu, hastaların bu şekilde eğitimine devam ettiğini bildirerek, "Özelikle Ankara'ya uzaktan gelen ailelerin çocukları için çok yararlı oldu. Ayrıca aileleri için de burada bir köyümüz var. Çocuklar tedavi olurken aileler buradaki atölyelerde çalışarak ekonomiye katkı sağlıyor. Aileler ücretsiz kalıyorlar" ifadesini kullandı.

Ankara'da 250 milyon liralık yeni bir tesisin faaliyete gireceğine değinen Uslu, bu hastanenin yanında misafirler için çok büyük bir otel yaptırdıklarını, hasta yakınlarının burada ücretsiz kalacağını söyledi.

Hastanenin açılması için ruhsat beklediklerini anlatan Uslu, "15 yıllık birikim söz konusu. Tüm Türkiye'nin kuruş kuruş, lira lira gönderdiği paralarla, tek tek aldığı tuğlalarla tesisimizi ördük. Bu, Türk milletinin eseridir. Halkımız gerçekten çok cömert. Bizler bu konuda aracıyız. Bu tesise şimdilik 250 milyon lira harcandı. Türkiye'nin ve Avrupa'nın alanında en modern hastanesi. Bir benzeri yok" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lösemi Tedavisinde Dünyayı Geride Bıraktık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement