Lösemi'ye Dikkati Çekmek İçin Yürüyor - Son Dakika
Güncel

Lösemi'ye Dikkati Çekmek İçin Yürüyor

Lösemi hastalığına dikkati çekmek için Mersin'den Ankara'ya yürüyen AKUT Mersin ekip lideri Topal, Ulukışla'nın Çiftehan köyüne ulaştı.

06.05.2014 13:49  Güncelleme: 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lösemi hastalığına dikkati çekmek amacıyla Mersin'den Ankara'ya yürüyen Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Mersin ekip lideri Hakan Topal, Ulukışla'nın Çiftehan köyüne ulaştı.

"Adım adım lösemi ile mücadele" sloganı ile 3 Mayıs'ta Mersin'den yola çıkan Hakan Topal'ı, köy girişinde muhtar Bülent Meral karşıladı.

Topal'ın yürüyüş nedeniyle ayaklarında oluşan yaralar, sağlık ekipleri tarafından tedavi edildi. 

İnsanların lösemi hastalığına karşı duyarlı olmadıklarını belirten Topal, yaklaşık 3 yıl önce, 7 yaşındaki oğlunun lösemi hastalığından vefat ettiğini söyledi. Topal, ''Bu hastalığı başımıza geldikten sonra daha iyi anladık. Lösemi hastalarının ve hasta yakınlarının sorunlarının, sıkıntılarının ne olduğunu çok iyi biliyorum. İnsanların daha duyarlı olmalarını istiyorum. Yolculuk boyunca destek veren herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Topal, yürüyüş sırasında kullanacağı malzemelerini taşımak için özel tasarladığı tek tekerlekli, üzerinde "Adım adım lösemi ile mücadele" yazan aracıyla yolculuğuna devam etti. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lösemi'ye Dikkati Çekmek İçin Yürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement