Lozan Mübadillerinden Girit'te Sergi - Son Dakika
Yerel

Lozan Mübadillerinden Girit'te Sergi

Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği’nin, Başbakanlık Tanıtma Fonu Temsilciliği’nin desteğiyle sürdürdüğü ''Ben Bir Mübadil Torunuyum / Dedemin Toprakları'' adlı projesinin, Yunanistan’ın Girit Adası’nda gerçekleşen ikinci etabı yoğun ilgi gördü.

04.09.2014 11:40

Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği'nin, Başbakanlık Tanıtma Fonu Temsilciliği'nin desteğiyle sürdürdüğü "Ben Bir Mübadil Torunuyum/ Dedemin Toprakları" adlı projesinin, Yunanistan'ın Girit Adası'nda gerçekleşen ikinci etabı yoğun ilgi gördü.

Bir haftalık proje gezisi kapsamında Girit Adası'nda Kandiye ile Ayos Nicolas şehirlerinde fotoğraf sergisi açtıklarını anlatan Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Hüseyin Türker, sergide Türk-Yunan nüfus mübadelesi döneminde göç yollarında çekilen zorlukları anlatan ve aralarında dedelerin portrelerinin de yer aldığı 60 fotoğrafı sergilediklerini söyledi.

Serginin kültürel değerlerin anlatılmasının yanı sıra hem tanıtım, hem de turizm imkanlarının artırılmasında önemli rol oynadığını belirten Başkan Türker, Mudanya Belediyesi'nin kendileri aracılığıyla Kandiye Belediyesi'ne ve İraklion Küçük Asyalılar Derneği'ne gönderdiği hediyeler ile iyi niyet mektuplarını Kandiye Belediye Başkan Yardımcısı Nikos Dimopulos'a teslim ettiklerini kaydetti.

Sergiyi ziyaret eden Kandiye ilçesine bağlı Ayos Nicolas'ta kurulu bulunan Küçük Asyalılar Derneği Başkanı Ourania Sekura'ya da yine Mudanya Belediyesi'nin gönderdiği Girit dantelleri hediye ettiklerini ifade eden Türker, önümüzdeki yıl Haziran ayında dedelerinin fotoğraflarını içeren karşılıklı ortak sergi açmak üzere Mudanya'ya davet ettiklerini vurguladı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lozan Mübadillerinden Girit'te Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement