Lübnan Başbakanı Hariri Mısır'da - Son Dakika
Güncel

Lübnan Başbakanı Hariri Mısır'da

Lübnan Başbakanı Hariri Mısır\'da

Mısır Cumhurbaşkanı Abdufettah es-Sisi, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'yi başkent Kahire'deki İttihadiye Sarayı'nda kabul etti.

22.03.2017 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Cumhurbaşkanı Abdufettah es-Sisi, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'yi başkent Kahire'deki İttihadiye Sarayı'nda kabul etti.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sisi'nin Lübnan Başbakanı Hariri'nin ilk yurt dışı ziyaretini Mısır'a gerçekleştirmesinden memnuniyet duyduğu belirtildi.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Sisi, Lübnan hükümetinin dini ve mezhebi ayrımcılıktan uzak, dengeleyici tutumunu takdirle karşıladığını ifade etmiştir. Cumhurbaşkanı görüşmede ayrıca, ülkesinin Lübnan'ın içişlerine karışılmasını reddettiğini, Suriye krizi konusunda Lübnan yönetiminin gösterdiği çabaları takdirle karşıladığını ve uluslararası toplumu mülteciler konusunda Lübnan'a yardım etmeye çağırdığını vurgulamıştır." ifadelerine yer verildi.

Lübnan Başbakanı Hariri ise görüşmede, Mısır ile ekonomik, ticari ve turizm alanlarında ikili ilişkileri güçlendirerek, ticaret hacmini artırma isteğini dile getirdi.

Bölgeyi ve dünyanın diğer coğrafyalarını tehdit eden teröre karşı Mısır ile işbirliğini güçlendirme konusunda hassas olduklarını belirten Hariri'nin Mısır'ın Arap ülkelerinin milli güvenliği konusundaki rolüne de vurgu yaptığı kaydedildi.

Mısır'a dün gelen Hariri, bugün Kahire'de ayrıca, El Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib ve Mısır Kıpti Kilisesi lideri Papa 2. Tavadros ile bir araya geldi.

Hariri'nin Kahire'de bugünkü temasları kapsamında iki ülke arasında farklı alanlarda işbirliği anlaşması ve mutabakat zaptının imzalanması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan Başbakanı Hariri Mısır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement