Macaristan Ticaret Heyeti Kayseri'ye Geldi - Son Dakika
Güncel

Macaristan Ticaret Heyeti Kayseri'ye Geldi

Macaristan Ticaret Heyeti Kayseri\'ye Geldi

Macaristan ticaret heyeti, bir dizi inceleme ve ziyarette bulunmak üzere Kayseri'ye geldi.

16.09.2014 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan ticaret heyeti, bir dizi inceleme ve ziyarette bulunmak üzere Kayseri'ye geldi. Macar heyet, Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

Macar Heyetin ziyaretinde konuşan Vali Düzgün, Türkiye ve Macaristan'ın iki kardeş ülke olduğunu belirterek, "Türkiye ve Macaristan'ın dostlukları yüzlerce yıl öncesine dayanan iki ülkemiz. Bu iki ülkenin insanlarının birbirlerine sıcak ve olumlu bakışını, inşallah ticari ve kültürel alana da taşımayı arzu ediyoruz. Ziyaretleri süresi içerisinde Kayseri'yi bire bir tanıma imkanınız olacak. Kayseri, Anadolu'da ihracat yapan illerin başında geliyor. Erciyes dağındaki kış sporlarına elverişli tesisleri ile de gelişmesini sürdüren Kayseri ile Macaristan'ın ticaretteki işbirliği, iki ülke ilişkilerine olumlu katkı sağlayacaktır" dedi.

Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Bihall Tamas da, Macaristan'ın Türkiye'yi kendisine örnek aldığını ve özellikle bankacılık ile finans konularında Türkiye'nin uygulamalarının kendilerine yol gösterdiğini bildirdi. Tamas, Kayseri ziyaretlerinin, iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını da bildirdi.

Ziyarette, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Macar heyetinin başkanı Bihall Tamas'a, Kültepe kazı alanından çıkarılan binlerce yıllık testinin kopyasını hediye ederken, Tamas da Macaristan'ın Miskolc kentini sembolize eden porselen tabak takdim etti. Ziyarette, Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz da hazır bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Macaristan Ticaret Heyeti Kayseri'ye Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ahmet Ertosun: Sayın Konsolosum Dr. Osman Şahbaz Beyefendi, Kayserimize yapmış olduğunuz bu katkılara minnettarız. Saygılar, Ahmet Ertosun, 3 0 Yanıtla

Advertisement