Madencinin İki Asgari Ücret Eyleminde 4'üncü Gün - Son Dakika
Güncel

Madencinin İki Asgari Ücret Eyleminde 4'üncü Gün

Madencinin İki Asgari Ücret Eyleminde 4\'üncü Gün

Amasra'da özel maden şirketinde çalışan işçiler, işverenin en az 2 asgari ücret ödenmesi yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle 4 gündür eylem yapıyor.

09.07.2015 14:07  Güncelleme: 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasra'da faaliyet gösteren şirketin 3 kuyusunda çalışan 310 işçi, işverenin, 11 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren düzenlemede yer alan linyit ve taşkömürü çıkarılan madenlerde çalışan işçilere en az 2 asgari ücret ödenmesi yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle Pazartesi günü iş bıraktı.

Tarlaağzı Kuyusu'nun bulunduğu şirketin idari binasının önünde çadır kuran madenciler, bugün de eylemlerini sürdürdü. Genel Maden İşçileri Sendikası'nın (GMİS) destek verdiği işçileri bugün de Bartın Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Türkiye Kamu- Sen İl Temsilcisi Sezai Hangişi, bazı sendikaların temsilcileri ziyaret etti.

BELEDİYE BAŞKANI, İŞÇİLERİN YANINDA OLDUKLARI MESAJINI VERDİ

Belediye Başkanı Cemal Akın, işçilere yanlarında oldukları mesajını verdi. GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan ise işveren ile görüşmelerinin sürdüğünü söyledi. En az iki asgari ücret konusu çözülünceye kadar eylemi sürdüreceklerini belirten Arslan, şöyle konuştu:

"Şirket yetkilileri bugün oturup konuşacaklar. Biz 2 asgari ücreti almadan, çalışmama hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Çift asgari ücret ne zaman işçimize ödenirse çalışmama hakkımızdan o zaman vazgeçeceğiz. Madenciyle oynamasınlar. Biz çalışan firmaya karşı değiliz. Hakkettiğimiz ücreti ödediği zaman onların yanındayız. Bizde yılgınlık yorgunluk olmaz. Madenci yorulmaz, madenci üzülmez, madenci emeğinin karşılığını alana kadar bu eylem devam edecek."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Madencinin İki Asgari Ücret Eyleminde 4'üncü Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement