Magider'den Hıdrellez Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Magider'den Hıdrellez Etkinliği

Magider\'den Hıdrellez Etkinliği

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER), Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Onay ile birlikte MCBÜ Muradiye Kampüsünde Hıdrellez etkinliği düzenledi.

05.05.2016 15:27

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER), Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Onay ile birlikte MCBÜ Muradiye Kampüsünde Hıdrellez etkinliği düzenledi.

MAGİDER ve MCBÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen etkinliğe MAGİDER Başkanı Aynerk Aloğlu, MCBÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Onay Uluslar arası Ticaret Bölümü son sınıf öğrencileri katıldı. Öğrenciler bir yandan Hıdrellez'i kutlarken, bir yandan okuldan ayrılacak olmanın hüznünü yaşadı.

Öğrencilerin bu sene okullarını bitireceğini ifade eden Prof. Dr. Meltem Onay, "Hıdrellez bizim için çok önemlidir. İnsanların dileklerde bulunduğu bir bayramdır. Bundan dolayı bu etkinliği düzenlemek istedik. Geleneklerimizi anlatma adına bugün çok önemli bir gündür. Çocuklarla birlikte, gençlerle birlikte olmaz zaten çok güzeldir" dedi.

Hıdrellez'in öneminin çocukluktan kalan bir alışkanlık olduğunu belirten Meltem Onay, "Çok eski bir gelenektir. Her 6 Mayıs sabahında insanlar dileklerde bulunur. Aslında baharın başlangıcıdır. Baharı hep beraber kutlamak güzel bir şey. Üniversitemize Türkiye'nin her yerinden öğrenciler geliyor. O öğrencilerle birlikte el ele olduğumuz zaman hele hele güzel dileklerle bulunduğumuz zaman çok daha anlamlı diye düşünüyorum. Ülkemizde dostluğun, sevginin daha da artmasını diliyorum" diye konuştu.

Mehtap Onay'dan güzel bir davet aldıklarını ifade eden Manisa Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu da şunları söyledi:

"Bizler her zaman üniversitemizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Hıdrellez, Orta Asya'dan günümüze kadar devam eden bir gelenektir. Bu kültürde Hızır (a.s) karayı, İlyas (a.s) da denizi temsil eder. Bu iki peygamberimizin birleştiği gündür. Hıdrellez bolluğu, bereketi, barışı ifade eder. Yani güzel olan her şeyi ifade eder. Toprağın bereketidir. Bunun birkaç alameti vardır. Öğlene kadar yakan bir güneş olur, öğleden sonra fırtınayla beraber yağmur olur. Bugün de bunu yaşadık. Hem Manisa'mızda, hem ülkemizde, hem de dünyamızda daha çok barışa vesile olur." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Magider'den Hıdrellez Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement