Mahalle Sakinleri Savaş Mağdurlarıyla Ekmeğini Paylaşıyor - Son Dakika
Güncel

Mahalle Sakinleri Savaş Mağdurlarıyla Ekmeğini Paylaşıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yardımları alan ailelerden görüntüler Kaldıkları evden görüntüler Bayırbucak Türkmeni Said'in açıklamaları Çocukların oynamaları Aileler yardım yapan vatandaşın açıklamaları Mahalle sakinleri savaş mağdurlarıyla ekmeğini paylaşıyor Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçarak Aksaray'a sığınan yaklaşık 30 aileye, yerleştikleri mahallede yaşayanlar yardım eli uzattı Aileleri evlere yerleştirerek barınma sorunu çözen mahalleliler, ekmeklerini paylaştıkları yeni komşuların tüm ihtiyaçlarını devletin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle karşılıyor Bayırbucak Türkmeni Said: "Türkiye'nin halkı ve devleti bize ekmek verdi, karnımızı doyurdu.

05.02.2016 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yardımları alan ailelerden görüntüler

Kaldıkları evden görüntüler

Bayırbucak Türkmeni Said'in açıklamaları

Çocukların oynamaları

Aileler yardım yapan vatandaşın açıklamaları Mahalle sakinleri savaş mağdurlarıyla ekmeğini paylaşıyor

Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçarak Aksaray'a sığınan yaklaşık 30 aileye, yerleştikleri mahallede yaşayanlar yardım eli uzattı

Aileleri evlere yerleştirerek barınma sorunu çözen mahalleliler, ekmeklerini paylaştıkları yeni komşuların tüm ihtiyaçlarını devletin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle karşılıyor

Bayırbucak Türkmeni Said:

" Türkiye'nin halkı ve devleti bize ekmek verdi, karnımızı doyurdu. Kurban olurum, bizim her şeyimizi karşılıyorlar. Allah hepsinden razı olsun"

ADEM KOÇAK - ÖZKAN BEYER - Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçarak Aksaray'a gelen yaklaşık 30 aileye, sığındıkları mahallenin sakinleri sahip çıkıyor.

Rusya'nın saldırılarının sürdüğü başta Bayırbucak bölgesi olmak üzere, Suriye'nin çeşitli bölgelerinden Türkiye'ye gelen ailelerden bir bölümü, Aksaray'ın Şifane Mahallesine sığındı.

Sayıları 30'u bulan ailelerin bir kısmı kiraladıkları evlere yerleşirken, bazıları da vatandaşların hiçbir karşılık beklemeden sığınmacılara tahsis ettiği evlerde yaşamını devam ettiriyor.

Suriyeli sığınmacıların tüm ihtiyaçları da devletin ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra yeni komşularıyla ekmeğini paylaşan mahalle sakinlerinin yaptığı yardımlar ile karşılanıyor.

Mahalledeki Eskicioğlu Camisi imam hatibi İsmail Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerine sığınan Suriyeli bir aileyi cemaatin desteğiyle bir eve yerleştirdiklerini söyledi.

"Amacımız, gelenlere ensar olmaktır"

Devletin ve sivil toplum kuruluşlarının, kentteki tüm Suriyelilere yardımda bulunduğunu dile getiren Acar, "Bizler de hayırseverlerin katkılarıyla mahallemizdeki kardeşlerimiz için yardım temin ediyoruz. Bizim amacımız, gelen kardeşlerimize ensar olmaktır. İlk önce kalacak yer buluyor, daha sonra temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz" diye konuştu.

Suriyeli komşularının yardımına koşan Veli Çavdar ise "61 yıldır bu mahallede yaşıyorum. Bayırbucak'tan Türkmen kardeşlerimiz buraya geldiler, bize komşu oldular. Çok iyi insanlar. Elimizde bir ekmeğimiz varsa yarısını onlarla paylaşıyoruz" dedi.

Bayırbucak Türkmeni Hüseyin El Said de ailesiyle yaklaşık 1,5 ay önce Suriye'den Aksaray'a geldiğini belirterek, "Türkiye'nin halkı ve devleti bize ekmek verdi, karnımızı doyurdu. Kurban olurum, bizim her şeyimizi karşılıyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Bizi asla aç, susuz bırakmadılar" diye konuştu.

Suriye'deki imkanlarından daha iyi şartlarda yaşadıklarını aktaran Said, şöyle devam etti:

"Türk devleti ve halkı sayesinde 5 çocuğum ve eşimle burada yaşıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Halk hatırımızı soruyor, karnımızı doyuruyor. Türk vatandaşı olmak istiyoruz. Türk halkı ve devleti çok iyi."

Mahalle Sakinleri Savaş Mağdurlarıyla Ekmeğini Paylaşıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mahalle Sakinleri Savaş Mağdurlarıyla Ekmeğini Paylaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement