Makedonya Başbakanı Gruevski, Adana'ya Gelecek - Son Dakika
Yerel

Makedonya Başbakanı Gruevski, Adana'ya Gelecek

Makedonya Başbakanı Gruevski, Adana\'ya Gelecek

Gruevski, "Türkiye Makedonya İş ve Yatırım Forumu"na katılacak.

15.09.2014 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, "Türkiye-Makedonya İş ve Yatırım Forumu"na katılacak.

Adana Sanayi Odası'ndan (ADASO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Gruevski, Devlet Bakanları Bil Pavlevski ve Furkan Çako'nun yanı sıra üst düzey bürokratlardan oluşan heyetle, Makedonya'daki yatırım imkanları ve teşviklerle ilgili bilgi vermek üzere Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek.

ADASO, Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası ve Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin ev sahipliğinde, 18 Eylül Perşembe günü saat 10.00'da düzenlenecek "Türkiye-Makedonya İş ve Yatırım Forumu"na katılacak Gruevski, Makedonya'nın güncel yatırım teşvikleri ve özelleştirme projelerine ilişkin bilgi aktaracak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, Gruevski'nin kente gelerek iş forumuna katılmasını çok önemsediklerini belirterek şunları kaydetti:

"Türkiye ile Makedonya arasındaki ticaret hacmi bu yılın ilk 7 ayında 375 milyon dolara ulaştı. Bu rakamın mutlaka arttırılması gerekiyor. Adana'daki iş forumu bu konuda verimli olacak. Adana ile Makedonya arasındaki ticari ilişkilerin ve işbirliğinin gelişmesine olumlu katkı sağlayacak. İki ülke arasında siyasi alanda gelişmiş ilişkileri ekonomi ve özellikle sanayi alanına taşımalıyız. Bunun için her türlü işbirliğine ve projeler geliştirmeye hazırız. 18 Eylül'de yapılacak iş forumunun Adana ile Makedonya arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine vesile olmasını temenni ediyoruz." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Makedonya Başbakanı Gruevski, Adana'ya Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement