Makedonya Hükümetinden "Fetö" Talebi - Son Dakika
Güncel

Makedonya Hükümetinden "Fetö" Talebi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Makedonya Türkiye Ticaret Odası dışından genel görüntüler-Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) Tuna Eyüp Kahveci'nin açıklamaları Makedonya hükümetinden "FETÖ" talebi Makedonya-Türkiye Ticaret Odası Başkanı Kahveci: "Makedonya hükümetinin bu yapılanmanın buradaki finansal ve diğer tüm hususlardaki varlığını sona erdirmesi lazım" "Biz bunlarla aynı yerde olmak istemiyoruz.

22.07.2016 15:32

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

- Makedonya Türkiye Ticaret Odası dışından genel görüntüler

-Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) Tuna Eyüp Kahveci'nin açıklamaları Makedonya hükümetinden "FETÖ" talebi

Makedonya-Türkiye Ticaret Odası Başkanı Kahveci:

"Makedonya hükümetinin bu yapılanmanın buradaki finansal ve diğer tüm hususlardaki varlığını sona erdirmesi lazım"

"Biz bunlarla aynı yerde olmak istemiyoruz. Eğer ülkeler Türk yatırımı istiyorsa bunları temizlemeleri lazım. Bu bizim olmazsa olmazımızdır"

CÜNEYT DAVUT - Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) Başkanı Eyüp Tuna Kahveci, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına ilişkin, "Makedonya hükümetinin bu yapılanmanın buradaki finansal ve diğer tüm hususlardaki varlığını sona erdirmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminin, böyle bir yapının yıllar içerisinde nasıl tehlikeli olabileceğini gösterdiğini belirterek, "En mahrem ve en önemli stratejik yerlere nasıl sızdıklarını görmüş olduk." dedi.

Yaşananların tüm diğer ülkelere de ders niteliğinde olduğunu vurgulayan Kahveci, FETÖ bağlantılı yapıların Makedonya'da da 20 yılı aşkın bir süredir faaliyet içinde olduğuna işaret etti.

Tüm diğer ülkelerin de Türkiye'de yaşananları dikkate alarak, FETÖ bağlantılı yapıların ülkelerindeki varlığına son vermesi gerektiğini kaydeden Kahveci, "Bunlar, her an birilerinden alacakları emirle operasyon yapma kabiliyetine sahip hain yapılanmalardır." diye konuştu.

Kahveci, Makedonya'daki iş adamları olarak kendilerini bu ülkede artık güvende hissetmediklerini belirterek, "Bu yapılanmanın birçok kurum içinde uzantısı olduğunu biliyoruz. Bu sebeple yakın zaman içerisinde Makedonya Cumhuriyeti yetkilileriyle bu konuyu konuşmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

FETÖ ile aynı yerde olmak istemediklerini kaydeden Kahveci, "Eğer ülkeler Türk yatırımı istiyorsa bunları temizlemeleri lazım. Bu bizim olmazsa olmazımızdır." dedi.

Kahveci, örgütün Makedonya'daki en büyük yapılanmasının eğitim alanında olduğunu ifade ederek, Makedonya hükümetinin bu eğitim kurumlarının lisanslarını iptal etmesi gerektiğini vurguladı.

Makedonya'nın "Türkiye'nin dostuysa" bunu yapması gerektiğini söyleyen Kahveci, "250'ye yakın şehidimiz var. Bundan daha ötesi yok. Bundan daha kötü ne olabilir?" şeklinde konuştu.

"FETÖ bütün ülkeler için potansiyel tehlike"

Yapıya bir zamanlar Türkiye'de de sempati duyulup hoşgörü gösterildiğini belirten Kahveci, bu kişilerin zamanla kurumları ele geçirdiğine ve "sahiplerinin talimatı" ile haine dönüştüğüne işaret etti.

Kahveci, "Makedonya hükümetinin bu yapılanmanın buradaki finansal ve diğer tüm hususlardaki varlığını sona erdirmesi lazım." ifadelerini kullandı.

FETÖ uzantılarının Makedonya'da yok edilmesinin ülke adına da önemli olduğuna dikkati çeken Kahveci, "Türk iş adamları olarak durumu özelden ele alırsak, bize kurşun sıkan, bizim üzerimizden tanklarla geçen insanların bulunduğu bir yerde onlarla beraber olmak istemiyoruz." dedi.

Kahveci, FETÖ'nün bütün ülkeler için potansiyel bir tehlike teşkil ettiğini ve "koyunlarında beslenen birer yılan" olduğunu belirterek, bundan dolayı da muhakkak surette varlıklarına son verilmesi gerektiğini vurguladı.

En kötü senaryonun düşman olmadığını düşündüğün birileri tarafından ihanete uğramak olduğuna değinen Kahveci, "Düşmanınızı bilirsiniz, tanırsınız ancak en mahrem yerlerinizde görev verdiğiniz düşman olmadığını düşündüğünüz insanların ihanet etmesi hiçbir şekilde affedilemez." ifadelerini kullandı.

"Beyinleri ipotekli"

Darbe girişimin yaşandığı gün İstanbul'da olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla herkesin sokaklara çıktığına şahit olduğunu anlatan Kahveci, "Bu dün bize oldu ama hiçkimse yarın buralarda olmayacağının garantisini veremez. Çünkü bu insanlar iyi insanlar gibi görünür ancak bunların beyinleri kendilerinde değildir. Beyinleri birileri tarafından ipotek edilmiş durumdadır ve en tehlikeli insan tipi de budur." dedi.

FETÖ yapılanmalarının bulunduğu bir yerde onlarla aynı ortamı paylaşmama konusunda kesin kararlı olduklarına işaret eden Kahveci, "Hükümetler bunun kararını versin. Eğer onlar olacaksa o zaman biz olmayacağız. Şüphelendiğimiz, hain olduğunu bildiğimiz insanlarla bir arada olmak istemiyoruz." diye konuştu.

FETÖ mensuplarının önemli bir kısmının Türkiye'den para kazanıp Türkiye'ye hainlik yaptığını aktaran Kahveci, bu nedenle Türk firmalarının burada birlikte çalıştıkları uzantıların ilişkilerini kesmek istediklerini ifade etti.

Makedonya Hükümetinden "Fetö" Talebi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya Hükümetinden 'Fetö' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement