Makine Bilekli Tuğçe, Soğan Çuvallarıyla Şampiyon Oldu - Son Dakika
Spor

Makine Bilekli Tuğçe, Soğan Çuvallarıyla Şampiyon Oldu

Makine Bilekli Tuğçe, Soğan Çuvallarıyla Şampiyon Oldu

Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Tuğçe Sarıtaş, Düzce'de düzenlenen Üniversitelerarası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan 2 madalyayla döndü.

02.04.2014 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Tuğçe Sarıtaş, Düzce'de düzenlenen Üniversitelerarası Bilek Güreşi Şampiyonası'ndan 2 madalyayla döndü.

Büyük bayanlar kategorisinde sağ kolda altın madalya, sol kolda ise gümüş madalya kazanan Tuğçe Sarıtaş, turnuvalara Amasya Üniversitesi Spor Salonu'nda, tatillerde ise çiftçilikle geçinen ailesinin yaşadığı memleketi Çorum'da soğan tarlasında taşıdığı çuvallarla sık sık antrenman yaparak hazırlandığını söyledi.

Sarıtaş'ı makamında konuk eden Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, "Sık sık vurguladığımız gibi üniversiteleri sadece eğitim veren kurumlar olarak değil, öğrencilerin kişisel gelişimlerine de katkı sağlayan merkezler olarak görüyoruz. Bu anlayışla Amasya Üniversitesi olarak, sporun her dalına imkanlarımız ölçüsünde destek vermeye çalışıyoruz. Makine Mühendisliği öğrencimiz Tuğçe Sarıtaş'ı bilek güreşinde kazandığı altın madalyadan dolayı kutluyorum" dedi.

Dünyanın en eski ve en yaygın sporlarından biri olan bilek güreşinin beraberliği olmayan tek spor olarak bilindiğini anlatan Orbay, "Ülkemizde ilk kez 1998 yılında bilek güreşi şampiyonası yapılmış. Oldukça yeni sayılabilecek bilek güreşi alanında kendini geliştiren ve madalyalar kazanan öğrencimiz övgüyü hak etmektedir. Hollanda'da yapılacak dünya şampiyonasında da yarışacak öğrencimize şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.

6-9 Mart 2014 tarihleri arasında Antalya Kemer'de düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası büyük bayanlar sağ kol kategorisinde ikinci olan Sarıtaş'ın kariyerinde 3 Türkiye şampiyonluğu, 2 Türkiye ikinciliği, 1 Avrupa şampiyonluğu bulunuyor. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Makine Bilekli Tuğçe, Soğan Çuvallarıyla Şampiyon Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement