Malatya'da Kaptaj Sahası Yenilenecek - Son Dakika
Yerel

Malatya'da Kaptaj Sahası Yenilenecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünün kaptaj sahasını yenileyeceği bildirildi.

26.05.2015 13:15

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünün kaptaj sahasını yenileyeceği bildirildi.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Malatya ziyaretinde kaptajın yenilenmesi için verdiği 30 milyon liralık yatırım sözü, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın da girişimleri sonucu yerine getiriliyor.

En ince detayına kadar yeni teknolojilerin kullanılacağı revizyon çalışmalarına proje hazırlanmasının ardından başlanacak.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, Malatya'nın geleceği için hazırlanan projelerin bir bir hayata geçirildiğini belirtti.

Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde yaşayan yaklaşık 580 bin kişinin su ihtiyacını karşılayan Gündüzbey kaptaj sahasının tamamen elden geçirileceğini kaydeden Özdemir, "Bin 400 milimetre çaplı ve 600 milimetre çaplı çelik hatlar ekonomik ömrünü doldurdu. Alternatif hatlar yapılacak. Şehrin muhtelif noktalarına su rezervi sağlayacak kapasiteye sahip büyük çaplı ana dağıtım depoları yapılacak" ifadelerini kullandı.

Projenin hayata geçirilmesi için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile bir protokol imzalandığını ve projelendirme çalışmalarına başlandığını aktaran Özdemir, "Akabinde inşaat, mekanik, elektrik ve SCADA imalatlarına başlanacak. Bu proje için öngörülen bütçe 30 milyon lira" açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatya'da Kaptaj Sahası Yenilenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement