Malatya, Ramazan Ayını Dolu Dolu Yaşadı - Son Dakika
Yerel

Malatya, Ramazan Ayını Dolu Dolu Yaşadı

Malatya, Ramazan Ayını Dolu Dolu Yaşadı

Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı’nda Ramazan ayı dolu dolu yaşandı.

04.07.2016 16:03

Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı'nda Ramazan ayı dolu dolu yaşandı. Ramazan ayına özgü sohbetlerin ve çocuklara yönelik düzenlenen etkinliklerin yer aldığı İftar Çadırı'nda, Ramazan ayı boyunca hayırseverlerin katlıları ile her gün 2 bin kişiye iftar yemeği verildi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'nın Ramazan ayını dolu dolu yaşadığını söyledi. Battalgazi Belediyesi tarafından Yeni Cami yanında kurulan İftar Çadırı'nda sosyal barışın en üst seviyede yaşandığı bir Malatya fotoğrafını gördüklerini belirtti.

Gürkan, "Malatya, Ramazan'ı dolu dolu yaşadı. Hakikaten Ramazan'ın lafzına uygun, feyiz, bereket ve rahmet ayı olarak yaşadı. En güzel tezahuru da buradaki Yeni Cami yanında bulunan iftar çadırıdır. İftar Çadırı'nda günlük 2 bin kişiye yemek verildi. Buraya günlük 3 sivil toplum örgütü temsilcisi, Ramazan ayı boyunca geldi. Günde 3 muhtarımız, 102 mahallemizi 3'e böldük ve 3-4 muhtarımız buraya katıldı. Günlük meclis üyelerimiz, daire müdürlerimiz, kanaat önderlerimiz, yerel önderlerimiz ve hayırsever iş adamlarımızla bütünleşmiş ve her görüşte, her düşüncede, her inançta insanların sohbet programlarına konuk edildiği hakikaten bir Malatya fotoğrafı gördük. Malatya'daki sosyal entegrasyonun, sosyal barışın en üst seviyede pik yaptığı ve Ramazan ayının lafzına ve içeriğine uygun bir yapının İftar Çadır'ı programını burada gördük. Bu İftar Çadırı'na hayırsever vatandaşlarımız tarafından gıda ve yemek verenlere, gıda paketi verip dağıtılması, zekat verilip dağıtılması konusunda bütün hayırsever vatandaşlarımıza, gönüllü olarak gelip burada çalışanlara teşekkür ediyorum. Ayrıca burada gönüllü olarak sivil toplum örgütlerimiz, meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, kanaat önderlerimizin bizzat buraya gelip görevli olarak münevver veli bin nöbet sistemi ile burada görevlerini ifa etmelerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Gürkan, Malatya'daki temizlik standardının Türkiye standartları üzerinde olduğunu belirterek, "Buradaki 2 bin kişiye yemek verildikten sonra hemen 10 dakika sonra burası aynı eski halini alıp hijyen konumuna geliyor. Malatya bu kadar temiz ve hijyenik bir yer. Türkiye'deki standart Battalgazi'de olacak dedik. ve şuanda Türkiye standardın üzerinde bir temizlik hizmeti veriyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklamasında son olarak vatandaşların Ramazan ayını ve bayramını tebrik eden Gürkan, "Bu vesile ile bütün vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin Ramazan ayının mübarek olmasını ve kendilerini bu Ramazan ayının rahmeti ve bereketi üzerine kurtuluşa ermelerini diliyorum, Bayramı da bayram tadında yaşamalarını Cenab-ı Allah kendilerine, nasip etsin" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya, Ramazan Ayını Dolu Dolu Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement