Malazgirt'te Toplulaştırma Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Malazgirt'te Toplulaştırma Toplantısı

Malazgirt\'te Toplulaştırma Toplantısı

Muş’un Malazgirt ilçesinde, tarım arazilerinde parçalanmayı önlemek amacıyla merkez ve köy muhtarlarıyla arazi toplulaştırması bilgilendirme toplantısı yapıldı.

27.02.2014 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Malazgirt ilçesinde, tarım arazilerinde parçalanmayı önlemek amacıyla merkez ve köy muhtarlarıyla arazi toplulaştırması bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Malazgirt Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa Muş Valisi Vedat Büyükersoy ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Osman Akar katıldı. Buruda muhtarları bilgilendiren Akar, Muş'ta 819 bin hektar arazi bulunduğunu ve 344 bin hektar arazinin işlenebilir tarım arazisi olduğu belirtildi. Akar, "Bu 344 bin hektar arazinin; 159 bin hektarında tahıl üretimi, 62 bin hektarında yem bitkileri ekimi, 17 bin hektarında da endüstri ve yağ bitkileri ekimi yapılmaktadır. Bu işlenebilir arazimizin 64 bin hektarı sulanabilir arazilerimizdir. Hayvancılık alanında yaklaşık 1 milyon 300 bin civarında küçükbaş, 295 bin büyükbaş hayvanımız vardır. Hayvan yetiştiricilerimize ve tarımla uğraşan çiftçilerimize her alanda destek verilmektedir" dedi

Vali Vedat Büyükersoy ise, tarım arazilerinin çeşitli nedenlerle küçülüp, parçalara bölünmesinin verimliliği azalttığını ve ekonomik tarım yapılmasını zorlaştırdığını söyledi. Vali Büyükersoy, "Biraz önce arazi toplulaştırma faaliyetinin yürütüldüğü köylerimizdeki vatandaşlarla yapılan röportajları izledik. 'Neden benim köyümde arazi toplulaştırması yapıldı?' diye sitem eden bir vatandaşımızla karşılaşmadık. İlimizde de arazi toplulaştırması işlemleri başladı. Yaklaşık 74 köyümüzde arazi toplulaştırma projesi devam etmektedir. Arazi toplulaştırması devam eden köylerimizde ilave hizmetler de verilmekte; taşların temizlenmesi, kanalizasyon hizmetlerinin götürülmesi, arazi içi yolların yapılması gibi köylüye hiçbir maliyeti olmadan bu hizmetler gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmaların Muş merkez köylerinde yapılmasının yanı sıra, Malazgirt, Bulanık ve Varto ilçelerimizde de yapılmasını istedik ve bu konuda Toprak Reformu Genel Müdürlüğü'ne de buralarda arazi toplulaştırma işlemlerinin gerçekleşmesi için başvuru da bulunduk. Arazi toplulaştırmasında zorlama yok, kolaylık vardır. Ülkemizde Arazi Toplulaştırma Projesi'nin 2023 yılında tamamlanması planlanmakta, ama inşallah ilimizde 2023'ü beklemeden bu projenin en kısa sürede tamamlanmasını arzu ediyoruz" dedi.

Fakirlik ve fukaralıktan kurtulmanın yolunun ekonomi olduğuna dikkat çeken Büyükersoy, "Hepimizin işe aşa ihtiyacı var. İşin, aşın iyi olması, ekonomiden geçer. Ekonominin iyi olmasının iklimlerinden biri de, demokrasidir. Demokrasinin olmadığı yerde gözyaşı ve fakirlik vardır. Bizim ülkemizde de ızdırap çektiğimiz, fakirlik ve fukaralık zincirini kırmada zorlandığımız yıllar demokrasinin hakim olmadığı yıllardır. Şimdi ne kadar şükretsek azdır. Artık ülkemizin, illerimizin, köylerimizin ekonomisi düzelme yoluna girmiş ve ekonomik gelişme devam etmektedir. Bugün burada yapılan arazi toplulaştırma programı da arazilerinizin daha iyi, daha verimli, daha karlı hale gelmesi için yapılmaktadır. Arazi toplulaştırma işlemlerini il merkezi dışında Bulanık, Malazgirt ve Varto ilçelerimizde de gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malazgirt'te Toplulaştırma Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement