Malazgirt Zaferi'nin 943. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Malazgirt Zaferi'nin 943. Yıl Dönümü

AK Parti İl Başkanı Köse: "İnanıyorum ki aziz milletimiz, Malazgirt Zaferi ile başlattığı medeniyet yürüyüşünü aynı azim ve kararlılıkla sürdürecek, birlik ve beraberliğimize, istikrar ve huzurumuza kasteden her türlü tehdidi bertaraf edecektir"

26.08.2014 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, "İnanıyorum ki aziz milletimiz, Malazgirt Zaferi ile başlattığı medeniyet yürüyüşünü aynı azim ve kararlılıkla sürdürecek, birlik ve beraberliğimize, istikrar ve huzurumuza kasteden her türlü tehdidi bertaraf edecektir" dedi.

Köse, Malazgirt Zaferi'nin 943. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Malazgirt Zaferi'nin sonuçları itibarıyla İslam ve dünya tarihine yön veren bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

Malazgirt Zaferi'nin, Türk milletine Anadolu kapılarını açmış olması nedeniyle tarihte özel bir yere sahip olduğunu vurgulayan Köse, açıklamasında, "Malazgirt Zaferi yalnız Türk'ün değil, Kürt'ün, Çerkez'in, Gürcü'nün, Hristiyan ve Peçenek Türkleri'nin de yer aldığı, büyük ekseriyetini İslam unsurlarının oluşturduğu, renkli bir unsurun Anadolu'yu vatan edindiği zaferin adıdır" ifadesini kullandı.

Malazgirt ruhunun, tarih boyunca milletin ilham kaynağı olduğunu vurgulayan Köse, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Kurtuluş Savaşımızda da aynı ruhla mücadele eden milletimiz, bu sayede, tarihin akışına yön vermeye devam etmiştir. İnanıyorum ki aziz milletimiz, Malazgirt Zaferi ile başlattığı medeniyet yürüyüşünü aynı azim ve kararlılıkla sürdürecek, birlik ve beraberliğimize, istikrar ve huzurumuza kasteden her türlü tehdidi bertaraf edecektir. Malazgirt Savaşı ile bu topraklar üzerinde bütün dünyanın hayranlıkla andığı bir hoşgörü medeniyetinin kurulmuştur. Büyük Komutan Alparslan'ın komutasında ulaşılan bu eşsiz zafer, Anadolu'nun fethinin yolunu açarken, bin yıllık tarihi süreci de başlatmıştır. Malazgirt Zaferi'nin ardından Anadolu, büyük bir medeniyetin doğmasına, köklü bir devlet geleneğinin ve idare anlayışının oluşmasına ev sahipliği yapmıştır." - Antalya

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Malazgirt Zaferi'nin 943. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement