Malazgirt Zaferi'nin Yıl Dönümü - Son Dakika
Politika

Malazgirt Zaferi'nin Yıl Dönümü

Başbakan Erdoğan: "Malazgirt Zaferi sonrasında ortaya konan ruh ve ideal, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini sağlamlaştıran unsurlardır"

26.08.2013 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi sonrasında ortaya konan ruh ve idealin, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini sağlamlaştıran unsurlar olduğunu belirtti.

Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, zaferin önemine işaret etti.

Başbakan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Malazgirt Zaferi, üzerinde yaşadığımız bu coğrafyanın aziz milletimizin anavatanı haline gelmesine vesile olarak Anadolu'nun kaderinin yeniden tayin edilmesini sağlamıştır. Aziz milletimiz, Malazgirt Zaferi sayesinde, Anadolu'da asırlar boyunca devam edecek olan barış, kardeşlik, hoşgörü ve dayanışmaya dayalı bir medeniyetin de temellerini atmıştır. Malazgirt Zaferi sonrasında ortaya konan ruh ve ideal, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini sağlamlaştıran unsurlardır.

Köklü geçmişimizden aldığımız ilhamla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, inanıyorum ki aynı ideal ve ruha bağlı kaldıkça, farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeye devam ettikçe, birbirimizin hakkına, hukukuna riayet ettikçe, adaletten şaşmadıkça ilelebet devam edecektir. Bu düşüncelerle bize Anadolu'nun kapılarını ardına kadar aralayan ve bu toprakları aziz milletimizin vatanı kılan Malazgirt Zaferi'nin 942. yıldönümünü kutluyor, büyük komutan Sultan Alparslan'ı ve aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Malazgirt Zaferi'nin Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement