Maliye Bakanı Şimşek: "Siyasi İstikrar Varsa Reform Yapılabilir" - Son Dakika
Ekonomi

Maliye Bakanı Şimşek: "Siyasi İstikrar Varsa Reform Yapılabilir"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, siyasi istikrarın olacağını, reformların yapılacağını ve bu reformlar sayesinde refah artacağını söyledi.

22.09.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, siyasi istikrarın olacağını, reformların yapılacağını ve bu reformlar sayesinde refah artacağını söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV canlı yayınında Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı. Bakan Şimşek, Türkiye'nin nispeten küçük, dışa açık, açık veren bir ekonomi olduğunu, küresel ekonomiden yüzde 1 pay aldığını, bunun Türkiye'yi nispeten küçük bir ekonomi yaptığını söyledi. Ama Türkiye'nin bölgede büyük bir ekonomi olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, "Dışa açık bir ekonomi olmamız ekonomi politikamız üzerinde bir takım kısıtlar getiriyor. O çerçevede zaman zaman bakış açılarında farklılıklar yaşanabilir. Ama hepimizin derdi bu ülke büyümeyi nasıl sürdürülebilir patikaya oturturuz. Nasıl daha çok istihdam sağlarız. Esas itibariyle refahı nasıl üst noktalara taşırız" dedi.

Bakan Şimşek, yapısal reformlara ile ilgili, reform yapılmazsa Türkiye yata kalka gideceğini ama onun bizi bir yere götürmeyeceğini söyleyerek, "Türkiye'de siyasi belirsizlik uzun süre devam ederse mali disiplin buna dayanamaz. Hukuk devleti, demokrasi hak ve özgürlükler anlamında en iyi referans halen Avrupa Birliği'dir. Mesele üye olup olmamak değil. Mesele Türkiye'nin yapısal dönüşümünün devam etmesi, kurumların güçlenmesi, kalitesinin artması ve uzun vadede ülkenin önünün açılmasıdır" dedi.

Türkiye'de ancak güçlü irade ve siyasi istikrar olursa ekonomik reform yapılabileceğini belirten Şimşek, "Siyasi istikrar olacak reform yapılacak ve bu reformlar sayesinde refah artacak. 90'lı yıllarda kısır bir döngü vardı. Refah anlamında geriye düştük. 2000'lı yıllarda güçlü siyasi iradeyle birlikte reformlar yapıldı. Böylece yatırımlar ve refah arttı. Fakat bu aralar ne desek farklı yerlere çekiliyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de güçlü bir irade olmazsa bir takım zafiyetler yaşanabileceğini söyleyen Maliye Bakanı Şimşek, siyasi istikrar tek başına yeterli olmadığını ama siyasi istikrar varsa reform yapılabileceğini, siyasi istikrarın hangi parti olursa olsun çok kritik olduğunu açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Kasım'da yapılacak seçim çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, "Seçmene ekonomik bir mahlukat olarak bakılıyor. Türkiye'de istikrarı tehlikeye atmayacak şekilde, kalıcı bir tahribata yol açmayacak şekilde vaatte bulunulabilir. Kalıcı refah artışıyla büyüyen pastadan dar gelirlilere bizim daha çok kaynak artırarak gelir dağılımını düzeltmemiz lazım. Vatandaşımız bu konuda kaygılanmasın, AK Parti olarak rasyonel bir zeminde büyüyen pastadan toplumun geniş kesimlerine pay ayıracağız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Maliye Bakanı Şimşek: 'Siyasi İstikrar Varsa Reform Yapılabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement