Maliye Bakanı Şimşek: "Tarihimizde Soykırım Yoktur" - Son Dakika
Güncel

Maliye Bakanı Şimşek: "Tarihimizde Soykırım Yoktur"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son günlerde gündemde olan Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin, "Bizim asla ve asla tarihimizde soykırım yoktur." dedi.

24.04.2015 11:09  Güncelleme: 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Şimşek, birtakım gezi ve temaslarda bulunmak üzere AK Parti'den birinci sıra adayı gösterildiği Gaziantep'e geldi.

Burada konuşan Bakan Şimşek son günlerde gündemde olan sözde Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"BİZİM TARİHİMİZDE SOYKIRIM YOKTUR"

Şimşek, "Çok açık ve net olarak bizim asla ve asla tarihimizde soykırım yoktur, olmamıştır. Hepimizi üzen, 1. Dünya Savaşı'nda olaylar yaşanmıştır. Ama bu sadece Osmanlı'nın son döneminde sadece belli bir bölgesinde... Balkanlar'da yaşanan zulmü, etnik temizliği hiç kimse gündeme getirmiyor. Balkanlardan sürülen Müslüman, Türk kökenli kardeşlerimizin yaşadığı... Hakikaten Ermeni kardeşlerimiz de o dönemde tabi ki süreçte acılar çekmişlerdir. Bu hepimizi üzüyor, açık söyleyeyim. Ama burada sistematik, kasıtlı bir soykırım iddiasında bulunmak son derece mesnetsiz bir iddiadır." dedi.

"BİZ BÜTÜN ARŞİVİMİZİ AÇALIM DEDİK, FAKAT BATI BU KONUYU İSTİSMAR EDİYOR"

Batının şuanda işin kolayına kaçtığını vurgulayan Şimşek, "Biz defalarca dedik ki, biz bütün envanterimizi, arşivimizi açalım. Onlar da açsınlar. Bilim insanları gitsinler çalışsınlar. Bilim insanları bu konuyu değerlendirsin. Fakat maalesef batı, bu işi siyasi bir malzeme olarak kullanmaya, istismar etmeye devam ediyor. Ama biz çok açık ve net olarak, bizim o anlamda üzücü olaylar olmuştur. Tabi ki bir daha asla tekrarlanmaması lazım. Asla, dünyanın hiçbir yerinde bu tür bir şeye izin vermemesi lazım. Ama soykırım noktasında bizim vicdanımız da rahat, tarihimiz de açık ve net. Bizim tarihimizde böyle bir şey yok. Fakat bu iddialar siyasidir. Maalesef bu yeni değildir. 20 yıl önce de bu kararlar Avrupa'da verildi biliyorsunuz. Sadece 100. yıl olması vesilesiyle bu konular çok güçlü bir şekilde gündemde diye bakmak lazım." açıklamasında bulundu.

Şimşek, daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü'ne ziyarette bulundu.

Maliye Bakanı Şimşek: "Tarihimizde Soykırım Yoktur"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maliye Bakanı Şimşek: 'Tarihimizde Soykırım Yoktur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement