Malkara'da Tarihi Eser Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Malkara'da Tarihi Eser Operasyonu

Malkara\'da Tarihi Eser Operasyonu

Malkara'ya bağlı Demircili Mahallesinde bir kişinin evinde yapılan aramalarda Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait 900 parça tarihi eser ele geçirildi.

19.07.2014 13:02  Güncelleme: 12:55

Tekirdağ'ın Malkara ilçesine bağlı Demircili Mahallesi'nde bir kişinin evinde yapılan aramalarda Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait 900 parça tarihi eser ele geçirildi. Operasyonda şüpheli 55 yaşındaki N.A. gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ekipleri, bir kişinin evinde tarihi eser sakladığı bilgisini alması üzerine harekete geçti. Çalışmalar sonucu operasyon düzenleyen ekipler, eve mahkeme kararıyla baskın yaptı.

Evde yapılan aramalarda Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait sikkeler, ağırşaklar, çatal iğneler, haçlar, yüzükler, ok uçları, insan figürlü bronz heykeller, yazılı ve figürlü mezar taşları ve haçlı küçük sunak taşı ele geçirildi.

Şüpheli N.A. jandarma ekipleri tarafından, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla gözaltına alındı. Tekirdağ Müze Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, eserlerin 2 bin ile 2 bin 500 yıllık geçmişe sahip oldukları belirlendi. Tarihi eserler Tekirdağ Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Malkara'da Tarihi Eser Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement