Malul Gazinin Örnek Çalışma Azmi - Son Dakika
Kültür Sanat

Malul Gazinin Örnek Çalışma Azmi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askerlik görevini yaparken patlayan mayın nedeniyle gözleri görmeyen, bir elini kaybeden ve kulağı duymayan 33 yaşındaki gazi Engin Arıkaya, 30 kilometre uzaklıktaki ilçeden her gün çalıştığı kuruma gelerek, çalışma azmiyle çevresinde takdir topluyor.

23.02.2016 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA BAYER - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askerlik görevini yaparken patlayan mayın nedeniyle gözleri görmeyen, bir elini kaybeden ve kulağı duymayan 33 yaşındaki gazi Engin Arıkaya, 30 kilometre uzaklıktaki ilçeden her gün çalıştığı kuruma gelerek, çalışma azmiyle çevresinde takdir topluyor.

Şuhut ilçesinde yaşayan Arıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003 yılında Yüksekova'da askerlik görevini yaparken, teröristlerin tuzakladığı mayının patlaması sonucu gözlerinin görmediğini, sol elinin bilekten koptuğunu ve sağ kulağının yüzde 90 duymadığını söyledi.

Patlamadan sonra 23 ay Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) tedavi gördüğünü anlatan Arıkaya, tedavisinin ardından köyüne döndüğünü ifade etti.

Eşi Sadiye Arıkaya ile 2006 yılında evlendiğini, hayatın zorluklarına birlikte göğüs germeye çalıştıklarını aktaran Arıkaya, şöyle devam etti:

"Uzun bir süre tedavi sürecinin ardından döndüğüm köyümde bir süre çiftçilik yapmaya çalıştım. Çok sıkıntılar çektim. Daha sonra gazilere verilen iş hakkına başvuru yapmaya karar verdim. 2010 yılında çalışma başvurum kabul edildi. Devlet Su İşleri 183. Şube Müdürlüğünde santral memuru olarak çalışmaya başladım. 6 yıldır bu işte çalışıyorum. Her gün Şuhut'tan otobüsle Afyonkarahisar'da bulunan iş yerime geliyorum. İş arkadaşlarımdan biri benim karşıdan karşıya geçmeme yardım ediyor."

- "Çocuklarım büyüdükçe sıkıntılarım azaldı"

Bütün engelliler gibi kendisinin de zorlandığı durumlar olduğunu belirten Arıkaya, "Önemli olan zorlukları aşmaktır. Her sabah kalktığımızda güne diğer insanlardan 1-0 yenik başlıyoruz. Ama bunu akşama kadar mücadele ederek, azmimizle eşitlemeye çalışıyoruz ve başarıyoruz" dedi.

Arıkaya, ailesinin desteğiyle yaşama sımsıkı sarıldığını vurgulayarak, "Elbette sorunlarımız oluyor bazen. İstediğimiz şeyler olmadığı zaman ister istemez kabullenemiyoruz. Çocuklarım büyüdükçe, hayatım daha da kolaylaşıyor. 6 yaşında Eylül adında bir kızım, 10 yaşında Mevlüt adında bir oğlum var. Evlendikten sonra ve çocuklarım büyüdükçe sıkıntılarım azaldı. Ben bir göz istemiştim Allah'ımdan, Allah bana verdi 6 göz. Oğlum işten dönerken her gün yolda beni bekleyerek, eve gitmeme yardım ediyor. Hayat benim için sevdiklerimle artık daha kolay" sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Malul Gazinin Örnek Çalışma Azmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement