Mamak'ta Ata'ya Sarı Zeybekli Anma - Son Dakika
Yerel

Mamak'ta Ata'ya Sarı Zeybekli Anma

Mamak Belediyesi Atatürk’ü, ölümünün 77’nci yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği Türk Halk Müziği konseri ile andı.

12.11.2015 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak Belediyesi Atatürk'ü, ölümünün 77'nci yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği Türk Halk Müziği konseri ile andı. Atatürk'ün anısına gerçekleşen "Sarı Zeybek" adlı konser Mamak Belediyesi Prof.Dr Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Konsere Mamak Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Bozdağ ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ergül Soysal katıldı. Duygu yüklü muhteşem konserde Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirilirken, izleyiciler ayakta alkışlayarak türkülere eşlik ettiler.3 Aralık'ta ikincisi düzenlenecek konser ücretsiz gerçekleşecek.

BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ ESERLER İCRA EDİLDİ

Koro şef yardımcısı Turgay Coşkun yönetiminde gerçekleşen anma konseri, solistler Ertan Akay, Hasan Öztürk, Melehat Sezgin, M.Emin Taşın ve Sıtkı Akın'ın icra ettiği eserlerle dinleyicilerle buluştu. Yaklaşık iki saat süren konserde Sivas'tan Diyarbakır'a İzmir'den Rumeli'ye uzanan zenginlikte bir repertuar ile Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirildi. Konserde Koro Müdürü Hasan Öztürk de Elazığ yöresinden bir türkü ile sahne aldı. Ali Şar ve Gökçe Küçükbakar da Sarı Zeybek türküsü ve Fikrimin İnce Gülü şarkısına danslarıyla renk katarlarken, özellikle Ali Şar'ın zeybek oyunu izleyicilerden büyük alkış aldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak'ta Ata'ya Sarı Zeybekli Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement