Manisa'da Badem Hasatı Başladı - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Badem Hasatı Başladı

Manisa\'da Badem Hasatı Başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Çebi, ''Ülkemizdeki 255 bin dekarlık badem üretim alanının 21 bin dekarı ilimizde bulunmaktadır''

31.08.2014 18:03

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Manisa'da badem hasatına başlandığını belirterek "Ülkemizdeki 255 bin dekarlık badem üretim alanının 21 bin dekarı İlimizde bulunmaktadır" dedi.

Çebi, beraberinde Köprübaşı Kaymakamı Abdülkadir Çelik, Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ahmet Top ile birlikte ilçedeki badem üretimi yapılan alanlarda hasat çalışmalarını yerinde inceledi.

Her türlü tarımsal üretimde Manisa'nın ön sıralarda yer aldığını kaydeden Çebi, "İlimizde badem yetiştiriciliği son yıllarda başlamış olup, her geçen yıl üretimimiz biraz daha artmaktadır. Ülkemizdeki 255 bin dekarlık badem üretim alanının 21 bin dekarı ilimizde bulunmaktadır. Üretim alanı olarak Manisa ülke sıralamasında 2. sırada, ağaç sayısına baktığımız zaman 1. sıradayız. Ülkemizdeki 8 milyon 850 bin ağacın 710 bini ilimizde bulunmaktadır. Verim açısından baktığımızda ise ilimizdeki badem yetiştiriciliği son yıllarda geliştiğinden dolayı ağaçlarımız genç ve henüz verim çağına ulaşmamıştır" diye konuştu.

Çebi, 83 bin ton olan Türkiye badem üretiminin şu an itibariyle 3 bin tonunun Manisa'da üretildiğini, bu üretimin gelecek yıllarda 9 ile 10 bin tonlara ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

Son 10 senedir ilçenin tarım alanında büyük bir gelişme kaydettiğini belirten Köprübaşı Kaymakamı Abdülkadir Çelik ise "İlçemizde 30 üreticimiz 2 bin 250 dekar alanda badem üretimi yapmaktadır" dedi.

Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen ise yatırım yapmak isteyen herkesi ilçeye davet ettiklerini söyledi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da Badem Hasatı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement