Manisa'da Bağcılık Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Bağcılık Masaya Yatırıldı

Manisa\'da Bağcılık Masaya Yatırıldı

Manisa Valiliği öncülüğünde, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “Manisa’da Bağcılık” konulu toplantı düzenlendi.

12.03.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Valiliği öncülüğünde, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Manisa'da Bağcılık" konulu toplantı düzenlendi.

Türkiye'de bağcılığın merkezi olan Manisa'yı, daha ileri noktalara taşıyabilmek adına yapılması gerekenlerin tartışıldığı toplantıda, sektör temsilcileriyle konuşularak atılması gereken adımlar belirlendi. Manisa Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı salonunda konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, bir tarım kenti olan Manisa'da, tarımı daha ileri noktalara taşıma konusunda çalışmaların yapıldığını ifade ederek, "Şu anda ülkemiz bağcılığının önderi konumunda olan ilimizde, bağcılığı daha ileri noktalara taşıyabilmek adına elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu amaçla bir dizi farklı çalışmalara başladık. Bunlardan biri de Zafer Kalkınma Ajansı ile yürütmüş olduğumuz Manisa İli Organik Tarım ve Organik Hayvancılık Stratejisi ve Eylem Planı Projesi. Bu proje ile Manisa'da organik tarıma yönelik üretimin yapılabilirliği konusunda adım atmış oluyoruz" dedi.

Organik üzüm konusunda son günlerde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunduğunu kaydeden Vali Bektaş, "Gerek pazar, gerekse çiftçi gelirini arttırabilmek için organik yetiştiricilik çok önemli. Bu konuda farklı yönlerde çalışmalar yapmak gerekiyor. İlimizde organik tarım yapılan sahaları 500 bin dekar gibi büyük rakamlara ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda bir tarım kenti olan Manisa'yı daha ileri noktalara taşıma konusunda bir ortak akıl toplantısı düzenledik. Katılımcıların da konuyla ilgili görüşleri bizler için çok önemli. Sektörün de sorunlarını öğrenmeliyiz ki, geleceğe dönük neler yapabileceğimizin farkına varalım" diye konuştu.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ise, toplantıya katılan kişilerin bölgede bir anlamda bağcılığa yön veren kişiler olduğuna değinerek, "Düzenlemiş olduğumuz bu toplantı bağcılığın bugünkü durumunu ortaya sererek, gelecekte yapılması gerekenleri gün yüzüne çıkardı. İlimizin sembolü olan üzümde organik yetiştiricilik şu an tarımda en önemli konumuz. Konuyla ilgili kamu görevlileri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları ile de çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu.

Toplantıya davet edilmelerinden dolayı çok memnun olduklarını ifade eden katılımcılar, bazı yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntıların tüm sektör paydaşlarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Vali Erdoğan Bektaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli konu uzmanları, üzüm ihracatı yapan firma temsilcileri, özel teknik danışmanlar, Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerindeki sektör temsilcileri, zirai ilaç bayileri ve üreticiler katıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Bağcılık Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement