Manisa'da Bin Kişiye Geçici İş İmkanı - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Bin Kişiye Geçici İş İmkanı

Manisa\'da Bin Kişiye Geçici İş İmkanı

Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bin kişinin geçici olarak çalıştırılacağı bildirildi.

22.09.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bin kişinin geçici olarak çalıştırılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Salim Eroğlu, merkez ve ilçelerinde çalıştırılmak üzere bin kişilik geçici işçi alımının yapılacağı, işe alınan kişilerin; çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işleri ve camilerin temizlenmesi gibi alanlarda çalıştırılacağını söyledi. Program süresince işe alınanların 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında çalıştırılacağı ve asgari ücret üzerinden aylık ödemelerinin yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumu prim ödemelerinin yapılacağı söyleyen Eroğlu, "Başvuruda bulunacakların kuruma kayıtlı işsiz olmanın yanı sıra 18 yaşını tamamlamış, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olması gerekiyor. Bu kapsamda il genelinde ilçelerde dahil olmak üzere milli eğitim müdürlüklerine 750, il müdürlüğüne 250 işçi alınacaktır." dedi.

Ayrıca Kula'da 80 kişinin çalıştırılacağını sözlerine ekleyen İl Müdürü Salim Eroğlu, "Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 40 ve Kula İlçe Müftülüğü bünyesinde 40 kişi olmak üzere toplam 80 kişi çalışacak." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Bin Kişiye Geçici İş İmkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement