Manisa'da Buruk Mesir Festivali - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Buruk Mesir Festivali

Manisa\'da Buruk Mesir Festivali

Manisa'da 476'ncı Uluslararası Mesir Festivali kapsamında 23'üncü kez düzenlenen fuara Türkiye'nin çeşitli illerinden otomotiv, gıda, kozmetik mobilya ve süs eşyası olmak üzere toplam 102 firma gelirken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, terör olayları sebebiyle bu yılki Mesir'in coşkuyla yaşanamadığını dile getirdi.

19.04.2016 17:55

Manisa'da 476'ncı Uluslararası Mesir Festivali kapsamında 23'üncü kez düzenlenen fuara Türkiye'nin çeşitli illerinden otomotiv, gıda, kozmetik mobilya ve süs eşyası olmak üzere toplam 102 firma gelirken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, terör olayları sebebiyle bu yılki Mesir'in coşkuyla yaşanamadığını dile getirdi.

476'ncı Uluslararası Mesir Festivali etkinlikleri kapsamında 23'üncü Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı, Fuar Merkezi'nde törenle açıldı. Açılışa Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Kaymakamı İsamil Çorumluoğlu, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Başkan Cengiz Ergün, 23 yıldır devam eden Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın il için büyük önem arz ettiğini söyleyerek "Manisa, gerek tarımıyla, gerek kentsel ve sanayi gelişimi ile Türkiye'nin önde olan illeri arasında yer alıyor. Dünyada yatırım yapılabilecek il olan güzide Manisamız için bu fuar çok büyük arz etmektedir. Festivalimizin coşkusunu gözü dönmüş bölücü terör odakları sebebiyle tam anlamıyla yaşayamıyoruz. Bu vesile ile hain terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehit polislerimizi, askerlerimizi ve güvenlik kuvvetlerimizi rahmetle anıyoruz, yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunuyorum" diye konuştu.

PANAYIRDI, FUAR OLDU

Vali Erdoğan Bektaş ise Türkiye'de fuarcılığın eski önemini koruyarak devam ettiğini belirterek, "Gelecekte söz sahibi olmak istiyorsanız, birkaç fuarın ev sahipliğini yapmak zorundasınız. Üretilen mal ile hizmetlerin sunulduğu pazarla alıcının buluşmasını sağlamak üzere mahalli panayırlar geçmişten günümüze kadar gelmiş. Mesir de gerçekte bir büyük buluşma anlamına gelebilir. Manisa'da 476 yıldır bir panayır havası yaşanıyor. Günümüzde artık panayır kelimesinin yerine fuar kelimesi anlayışına geçildi" diye konuştu.

Konuşmasında fuara katılım ile ilgili kısa bir sitemde de bulunan Vali Bektaş, "Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarımı'za 102 firmanın katılması demek, OSB'mizdeki fabrikaların ve ilimizin ticaretinin temsil edildiği anlamına gelmez. Daha çok katılımın olmasını beklerdik. Umarım bu fuar hem Manisa'ya hem de firmalara büyük bir katkı sağlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün ile beraberindeki protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini kestikten sonra fuara katılan 102 firmanın standlarını tek tek gezdi. Manisa Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın 24 Nisan Pazar akşamına kadar Manisalılara açık olacağı belirtildi.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Buruk Mesir Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement