Manisa'da Kirazı Dolu Vurdu - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Kirazı Dolu Vurdu

Manisa'da erkenci kiraz hasadını dolu vurdu.

28.04.2014 15:43

Manisa'da erkenci kiraz hasadını dolu vurdu. Manisa Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Kabasakal, 2 dakikalık dolu yağışının kiraz bahçelerine yüzde 80'e varan zarar oluşturduğunu kaydetti.

Bu yıl kirazdaki rekoltenin yüksek olmasına sevinen Manisalı kiraz üreticisi, dolu yağışı ile yıkıldı. Dün akşam saatlerinde yağmurla birlikte yağan dolu, Şehzadeler İlçesi'ne bağlı Sancaklı Bozköy, Sancaklı İğdecik, Karaoğlanlı ve Çeşmebaşı mahallelerinde etkili oldu. Erkenci kiraz hasadına başlayan kiraz üreticisi, 2 dakikalık dolu yağışı ile perişan oldu. Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Kabasakal, bu yıl 60 bin ton rekolte beklediklerini, ancak dolu yağışı ile bunun azalacağını söyledi. Kabasakal, "Dün akşam saatlerinde başlayan yağmurla birlikte dolu yağışı, bizi çok üzdü. Dolu yer yer etkili olurken verimde yüzde 70-80'e yaklaşan kayıp olacağını tahmin ediyoruz. Çiftçilerimizin çoğu TARSİM'den hasar sigortası yaptırdı. Ancak yaptırmayan çiftçilerimiz de var" dedi.

ZARAR TESPİTİNE BAŞLANDI

Şehzadeler İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, zarar gören kiraz ve erik bahçelerine giderek tespit çalışmalarına başladı. Manisa Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, "Sancaklı Bozköy, Sancaklı İğdecik, Çeşmebaşı, Karaoğlanlı ve Çobanisa mahallelerinde dolu hasarı yaşandı. Sabah erken saatlerden itibaren müdürlüğümüz ekipleri dolu yaşanan yerlere giderek zarar tespit çalışmasına başladı. Şu anda kiraz hasat dönemindeyiz. Kiraz bizim için çok önemli bir ürün. Neredeyse tamamı yurtdışına ihraç ediliyor. Bakanlığımız dolu afetini yaşayan çiftçilerimizin kullandıkları kredilerin borç ertelemesini yapacaktır" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Kirazı Dolu Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement