Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri, "Doğal Yaşamı Destekleme" projesi kapsamında yetiştirdiği keklik ve bıldırcınlar, Spil Dağı Milli Parkı'nda doğaya saldı.

21.04.2014 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri, "Doğal Yaşamı Destekleme" projesi kapsamında yetiştirdiği keklik ve bıldırcınlar, Spil Dağı Milli Parkı'nda doğaya saldı.

Gazi İlköğretim Okulu fen ve teknoloji öğretmeni Serdal Battal rehberliğinde 2 yıldır yürütülen  "Doğal Yaşamı Destekleme" projesinde öğrencilerin yetiştirdiği keklik ve bıldırcınlar doğayla buluştu.

Battal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğünce desteklenen projeyle öğrencilerin 2 yıllık sürede 22 keklik ile 10 tane bıldırcın yetiştirdiğini belirterek, yetiştirilen keklik ve bıldırcınların Spil Dağı Milli Parkı'nda  öğrenciler tarafından doğaya salındığını kaydetti.

- TÜİK 80. yılını kutladı

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 80. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında, TÜİK Manisa Bölge Müdürlüğü ile Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) işbirliğinde, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde "Göç İstatistikleri ve Güncel Sorunları" konulu panel düzenledi.

Panelde konuşan İngiltere'nin Regent's Üniversitesinde öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. İbrahim Sirkeci, 2009 yılından bu yana Türkiye'nin de dahil olduğu AB tarafından desteklenen göç istatistiklerini geliştirme programı üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin, son yıllarda çok ciddi bir "göç ülkesi" olma yolunda ilerlediğine işaret eden Sirkeci, "Türkiye'de istatistiklerin iyileştirilmesiyle kamu ve hizmet planlaması anlamında katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu konuda elimizde olan bazı kaynaklar var. İdari kayıt sistemlerini geliştirerek, göçmen ve hareketli nüfusların tespitinde gerekli olan bilgileri düzenlemek ve zamanında sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Sirkeci, Suriye krizi nedeniyle meydana gelen göç hareketine de değinerek, şunları kaydetti:

"Son 2-2,5 yılda sayının aniden çok artmasının dikkat çekici. Bundan sonra daha yavaş bir gelişme bekliyoruz. Suriye'de istikrar sağlanabilirse muhakkak geriye dönüş olacak. Daha önceki göç akımlarında bunu gördük. Şu an bulunduğumuz noktada Suriye'de böyle bir barış ortamının çok yakın olduğunu söylemek mümkün değil. Bu nedenle Türkiye'ye gelen nüfus uzun süre kalabilir diyebiliriz."

TÜİK Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol ise Manisa'daki göç hareketleri hakkında bilgi vererek, Manisa'nın göç alan ve üniversiteye sahip bir şehir olmasına karşın üniversite öğrenimi için göç verir durumda olduğunu belirtti.

Öğrenciler Manisa türküsü için klip çekti

Salihli'de "Değerler Eğitimi Projesi" kapsamında bir araya gelen 45 öğrenci, Manisa türküsü olan "Kırmızı Buğday Ayrılmıyor Sezinden" için çektikleri 7 dakikalık klibi sosyal medyada paylaştı.

Müzik klibinin aynı zamanda yönetmenliğini de yapan öğrencilerin müzik öğretmeni Ömer Ebeperi, ilçede bulunan 10 farklı ortaöğretim kurumundan öğrenciler bir araya geldiğini, amaçlarının Salihli'nin doğal ve kültürel güzelliklerini ön plana çıkarmak olduğunu belirtti.

Projeyi tamamlayıp 3 günde hazırlanan 7 dakikalık müzik klibini sosyal medyada paylaştıklarını dile getiren Ebeperi, "Manisa türküsü için öğrencilerimiz tarafından  seslendirilen 7 dakikalık türkü için çekilen klip, sosyal medyada paylaştığımız andan itibaren büyük ilgi gördü ve 1 milyondan fazla kişiye ulaşmış durumdayız. Ülkemizin her yerinden bizlere çok sayıda kişi ulaştı ve tebrik etti" dedi.

.- 21. Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı açılacak

Bu yıl 474. kez kutlanacak Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen 21. Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı, yarın Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde açılacak.

Bu yıl ayrıca ilk kez fuar içerisinde sağlık ürünlerinin sergilendiği özel bir bölüm yer alıyor. Mesir Macunu Festival Komitesinin organize ettiği bölümde, Türkiye'nin her yerinden gelen birçok doğal sağlık ürünleri sergilenecek.

Kamu yararına faaliyet gösteren 60'ın üzerinde sivil toplum kuruluşu ile 100'den fazla firmanın katıldığı fuar, 27 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak.  Fuarın hafta içi 11.00-22.30, hafta sonu 10.30-23.30 saatlerinde ziyarete açık olacağı bildirildi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement