Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa'da geleneksel "Hemşeri Dernekleri Festivali" 13 17 Ekim'de yapılacak.

24.09.2014 17:41

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen geleneksel Hemşeri Dernekleri Festivali  13-17 Ekim tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, düzenlenen basın toplantısında bu yıl 21 derneğin katılımıyla gerçekleştirilecek festival kapsamında birçok sanatçının Manisa'ya geleceğini belirtti. Tanınmış bir çok ses sanatçısının konser vereceğini söyleyen Ergün, "Festival kortejimizi Ulupark ile Cumhuriyet Meydanı'nda yapacağız. Festival sergilerimizin açılışını yapacağız ve derneklerimizin yöresel etkinlikleri olacak. Biz bu festivali yaparken hiçbir siyasi görüşün söz konusu olmadığını, yalnızca Manisalılık vurgusunu ön plana çıkardığımızı belirtmiştik. Sağlık, sıhhat, huzur içerisinde inşallah hep birlikte oluruz" diye konuştu.

Hemşeri Dernekleri Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Uyumaz ise "21 derneğimizle beraber çok güzel bir festival Manisalılara sunacağız" dedi.

- Manisa'da motosiklet denetimleri

Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme ekipleri tarafından motosiklet ve elektrikli bisiklet sürücü ve yolcularının kask takmalarını sağlamak için denetimleri devam ediyor.

Kask takmamanın cezasının 80 lira olduğunu hatırlatan Komiser Ömer Yavuz, "Salihli, motosiklet ve elektrikli bisiklet yoğunluğunun fazla olduğu bir ilçe. Özellikle motosiklet kazalarından kaynaklı çok sayıda yaralanmalı kaza oluyordu. Artan denetimlerimiz sayesinde sürücülerde kask kullanma bilinci oluştu. Amacımız kentte meydana gelen kazaları en aza indirmektir. Bu tür uygulamalarımızı kentin değişik yerlerinde 24 saat kesintisiz uygulayacağız. Artık sürücülerin yanı sıra bu araçlara yolcu olarak binen kişileri de kask kullanmaları konusunda uyarıyoruz" diye konuştu.

- Ahilik Haftası kutlamaları

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Manisa Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bartu ve oda üyesi bayan ve erkek berberleri ile Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Manisa Belediyesi İsmail Muammer Cider Huzurevi ziyaret etti.

Ziyarette MESOB başkanı Geriter ile Manisa Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bartu, huzurevi sakinlerine gül takdim etti. Huzurevinde kalan 76 erkek ve kadın yaşlıların saç kesimi ve traşları yapıldı.

Ahmetli Belediyesi'nin Arıtma Tesisi

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Ahmetli'ye Atıksu Arıtma Tesisi'nin hizmet vermesi için ihaleye çıkarılacağını açıkladı.

Ahmetli ilçesini ziyaret eden Başaran, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarların önümüzdeki süreç ile ilgili sabırlı olmalarını isteyen Başaran "Artık Manisa'nın belli bir bölgesini düşünerek değil, tüm Manisa'nın geleceğini düşünerek planlamalar yapıyoruz. Manisa içme sularını genellikle kuyulardan temin ediyor. Kuyularda su bitiyor, yerine başka kuyular açılıyor. Artık bu sistemden vazgeçelim. Barajlar inşa edelim. Kuyularda su biter fakat barajlarda suyun bitmesi çok zor. Bu yüzden bizde Devlet Su İşleri (DSİ) ile görüşmeler yapıyoruz. Sürecin ilerlemesiyle inşallah inşa edeceğimiz barajlarla su kıtlığı problemlerini en aza indirgemek istiyoruz" dedi.

Manisa'nın genelinde kanalizasyon şebeke sistemlerinin bir haritasını çıkarmayı planladıklarını anlatan Başaran, bu sayede sadece gelişigüzel yapılmış kanalizasyon şebeke sistemlerinin yaratmış olduğu problemlerden biteceğini, atıklarının doğaya başıboş bir şekilde bırakılmayacağını kaydetti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement