Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa Valisi Erdoğan: "Gediz Ovası, Türkiye için de büyük önem taşıyor.

26.09.2014 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Türkiye için büyük önem taşıyan Gediz Ovası'nın korunmasının tarım sektörü için hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

Vali Bektaş, Salihli'de jeotermal ısıtmalı seracılık yapan Lider Gıda ile Tuğrul Tarım İşletmeleri'nde incelemelerde bulundu.

İşletmeyle ilgili bilgi alan Erdoğan Bektaş, seranın çok gelişmiş üretim olanaklarına sahip olduğunu kaydetti.

Salihli'de benzer üretim modeline yönelik büyük ölçekli işletmeler bulunduğuna dikkati çeken Bektaş, "Sanayi üretimi her alanda yapılabilir. Ama tarımsal üretimi her yerde yapamazsınız. Topraklarımız çok değerli. Gediz Ovası, Manisa için olduğu kadar Türkiye için de büyük önem taşıyor. Bu ovanın çok iyi korunması tarım sektörü için hayati öneme sahip" diye konuştu.

- Kula'da Ahilik Haftası kutlamaları

Kula'da Ahilik Haftası dolayısıyla Yunusemre Meydanı'nda tören düzenlendi, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Törene Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar ile meslek odası temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Esnaf ve sanatkarların hızla yok olduğunu savunan MESOB Başkanı Geriter, "Dünya artık tek bir pazar haline gelmiş, rekabette sınırlar kalkmıştır. Büyük işletmeler ekonomik ve siyasi güçleri ile esnafı ezip geçmektedir. Oysa esnaf ve sanatkarlar ekonomik olduğu kadar sosyal bir olgudur. Toplumun orta direği, bel kemiğidir. Önemli olan toplumun sosyal ve ekonomik dokusu ile son derece uyumlu olan esnaf ve sanatkarların varlığını koruyacak tedbirleri almaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yılın Ahisi Mehmet Sardoğan, yılın genç girişimcisi Ali Güre ile yılın kadın girişimcisi seçilen Ayşe İmir'e ödülleri verildi.

- Sürücüler dövizlerle uyarıldı

Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Ekipleri, sürücülere emniyet kemeri takmaları konusunda dövizli uyarı yaptı.

Sürücülerin emniyet kemeri takmasını isteyen İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, "Amacımız emniyet kemeri kullanımının alışkanlık haline getirilmesi. Uygulamanın ardından emniyet kemeri takmayan sürücülerimize cezai işlem uygulanacak. Bu uygulamamız süreli bir uygulama değil devamlı bir uygulama olacak" dedi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement