Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Fatih Projesi kapsamında Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Anadolu Öğretmen Lisesi'nde 129 öğrenciye tablet dağıtımı yapıldı.

20.11.2015 17:44

Fatih Projesi kapsamında Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Anadolu Öğretmen Lisesi'nde 129 öğrenciye tablet dağıtımı yapıldı.

Anadolu Öğretmen Lisesi konferans Salonu'nda yapılan tablet dağıtım törenine Şehzadeler İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

İlçede 2015-2016 eğitim öğretim döneminde bin 263 öğrenciye ve 553 öğretmene tablet dağıtımı gerçekleştirdiklerini kaydeden Kaymakam Çorumluoğlu, öğrencilere teknolojiyi olumlu ve doğru bir şekilde kullanmaları önerisinde bulundu.

Kaymakam Çorumluoğlu, "Size dağıttığımız tabletlerin ve kullandığınız bilgisayarların esiri olmayın. Fakat teknolojiden de uzak durmayın. Çünkü teknoloji hayatımızda her zaman önemli bir yere sahip" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere tabletleri, törene katılan protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.

- Meme kanseri için farkındalık etkinliği

Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Şehzadeler İlçesindeki bir alışveriş merkezinde açılan stant ile kadınlara meme kanserinde erken teşhisin önemi anlatıldı.

Etkinlikte konuşan Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, kadınlarda en sık görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu vurguladı.

Meme kanserini önlemek içinde en önemli ve basit yöntemin erken tanı olduğunu vurgulayan Tay, "Erken tanı koyabildiğimiz zaman basit cerrahi müdahalelerle ve basit tedavilerle tamamen iyileştirme şansımız var. Erken tanı koyabilmek için 40-69 grubundaki kadınların 2 senede bir mamografi taraması yapması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı böyle bir tarama programını başlattı. Şehzadeler ilçesindeki Sağlıklı Yaşam Merkezimiz 2 ay kadar önce hizmete girdi. Burada mamagrofi cihazımız var. Ücretsiz olarak çekimleri yapılıyor. Diğer kanser türlerinin de taramaları yapılıyor" diye konuştu.

Yapılan etkinlikte kadınlara yönelik meme kanserine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla stant açılarak broşür dağıtıldığını belirten Tay, amaçlarının kadınlara yönelik olarak ücretsiz olarak verilen hizmetler konusunda bilgilendirmek olduğunu kaydetti.

- Demirci'de öğrencilere diş bakım seti dağıtıldı

Demirci Belediyesi, Ağız ve Diş Sağlı haftasında Demirci ilçe merkezinde ilköğretim okullarında 5 bin adet diş bakım seti dağıttı.

Belediye Başkanı Selami Selçuk ve eşi Güzide Selçuk okulları ziyaret ederek öğrencilere diş bakım setlerini takdim ettiler.

Ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çeken Başkan Selçuk, "Ağız ve diş sağlığı haftası kapsamında öğrencilerimize diş macunu ve diş fırçasında oluşan seti dağıtma kararı aldık. Çocuklarımız diş bakımına erken yaşta bu alışkanlığı kazanırlarsa ileride rahatsızlık yaratacak, sağlığı olumsuz yönde etkileyecek birçok rahatsızlık engellenmiş olur. Dağıttığımız diş macunları tamamen organiktir. İlçemizdeki tüm ana sınıfı ve ilköğretim öğrencilerimize onları diş fırçalamaya özendirecek şekilde ambalajlar hazırlayıp hediye ediyoruz. Bu tür etkinliklerimizi okullarda değişik kampanyalar ile sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement