Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), 2015-2016 eğitim-öğretim yılında bin 138 öğrencisini mezun etti.

06.06.2016 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), 2015-2016 eğitim-öğretim yılında bin 138 öğrencisini mezun etti.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi Açık Amfi'de gerçekleştirilen mezuniyet törende konuşan MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, üniversite olarak "önce insan, sonra insan ve her zaman insan" düsturunu benimsediklerini belirterek, "Eğitimi, kültürü ve gençliği çok önemsiyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da öğrenci odaklı çalışmalarımız devam edecek. Medeniyet iddiamızın en güçlü kaynağı sizlersiniz. Başta aileleriniz ve hocalarınız olmak üzere başarılarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum." diye konuştu.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat da öğrencilerin son derece kaliteli bir akademik kadroya sahip olan fakültede en iyi şekilde yetiştirildiğini dile getirerek, mezunlara başarı diledi.

Konuşmaların ardından dereceyle mezun olan öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Tören, kep atma ile sona erdi.

Hastaneye "inme ünitesi" kurulacak

Manisa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz, Manisa Devlet Hastanesine kurulması planlanan inme ünitesinin hastalara kritik zaman aralığı olan ilk 3 saatte erken tanı ve tedavi uygulanarak felçli kalma olasılığını en aza indirmeyi hedeflediğini söyledi.

Genel Sekreter Korkmaz, Türkiye'de her yıl 150 bin kadar hastanın damar hastalılarından muzdarip olduğunu belirterek, "Bu rahatsızlık nedeniyle sakatlık görülme oranı tüm hastalık grupları içinde birinci sıradadır. İnme, ölüm sebepleri açısından yüzde 10'luk gibi ciddi bir rakama sahip. İnmeye bağlı ölümler kalp hastalıkları ve kansere bağlı ölümlerden sonra 3. sırada görülüyor. Ölümle sonuçlanmayan vakalarda ise büyük kesim hayatlarını çeşitli kısıtlıklarla devam ettirmek zorunda kalıyor." dedi.

Yakın zamanda Merkez Efendi Devlet Hastanesi bünyesinde Anjiyo ve Kalp Cerrahi Merkezi'nin de faaliyete geçeceğini belirten Korkmaz, "Anjiyo cihazımızla acil kardiyovasküler hastalıklara invaziv müdahale edeceğiz ve bypass cerrahisi hizmeti verir duruma geleceğiz." dedi.

Mahallelere kilitli parke döşenmesi

Bu yıl 250 bin metrekare kilitli parke taşı döşeme hedefi belirleyen Yunusemre Belediyesi, çalışmalara Yuntdağı bölgesindeki Durasallı Mahallesinden başladı.

Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Geçtiğimiz yıl 300 bin metrekare kilitli parke taşı döşeme hedefi belirlemiştik. Hedefi aşarak 380 bin metrekare döşeme yaptık. Bu yıl da çalışmalarımızı yaparak hedefimizi 250 bin metrekare olarak belirledik. Kırsal mahallelerimizden Durasallı'da çalışmalarımıza başladık. Merkez mahallelerimizden de Barbaros, Hafsa Sultan, Muradiye ve birçok mahallemizde kilitli parke taşı döşeme çalışmasını sürdürüyoruz." dedi.

Bisiklet sporcuları doğada temizlik yaptı

Manisa Bisiklet Spor Kulübü Derneği (MABİD) üyeleri çevre temizliğine dikkat çekmek ve hareketli yaşamı desteklemek amacıyla 44 kilometre pedal çevirdi, Yunus Emre ilçesindeki Yoğurtçu Kalesi ve çevresinde temizlik yaptı.

Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, "Etkinliğin birincil hedefi sağlıklı ve hareketli yaşamı teşvik etmek. Ayrıca Dünya Çevre Günü kapsamında bu tarihi mekanın çevre temizliğinin yapılması ve tanıtılması da bizim için önemli." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement