Manisa - Fetö Yalanıyla Yaşlı Kadına Evini Sattırdı - Son Dakika
Güncel

Manisa - Fetö Yalanıyla Yaşlı Kadına Evini Sattırdı

Manisa - Fetö Yalanıyla Yaşlı Kadına Evini Sattırdı

Fetö yalanıyla yaşlı kadına evini sattırdıMANİSA'da yaşayan yaşlı bir kadını, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısının ortaya çıktığı, soruşturmadan kurtulmak istiyorsa ödeme yapması gerektiği yalanıyla korkutup evini sattıran 29 yaşındaki R.B. (Reşat Bulun), konutun satışından elde edilen parayı almak isterken polis tarafından suçüstü yakalandı.

23.09.2016 15:49

Fetö yalanıyla yaşlı kadına evini sattırdı

MANİSA'da yaşayan yaşlı bir kadını, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısının ortaya çıktığı, soruşturmadan kurtulmak istiyorsa ödeme yapması gerektiği yalanıyla korkutup evini sattıran 29 yaşındaki R.B. (Reşat Bulun), konutun satışından elde edilen parayı almak isterken polis tarafından suçüstü yakalandı.

Manisa'nın Yunusemre İlçesi Ayn-i Ali Mahallesi'nde yaşayan 68 yaşındaki S.Ö.'ye geçen 15 Eylül perşembe günü telefondan ulaşan R.B., "FETÖ terör örgütüyle bağlantılı olduğunuz ortaya çıktı. Elinizdeki malları veya parayı bize aktarmanız gerekiyor. Bu şekilde örgüt soruşturmasından çıkabilirsiniz" diyerek yaşlı kadını korkutup, kandırdı. Bunun üzerine paniğe kapılan S.Ö., İzmir'in Buca ilçesinde bir evininin bulunduğunu söyledi. R.B.'nin "O zaman evi bir an önce satın ve parasını bize teslim edin. Bu şekilde örgüt üyeliğinden kurtulursunuz" demesi üzerine yaşlı kadın bir hafta içinde Buca'daki evi 190 bin liraya sattı. Yaşlı kadının apar topar evi satmasından şüphelenen yakınları ise görüşmeyi öğrenip polise bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın dolandırıcılık teşebbüsü olduğunu anladı. Polis S.Ö.'ye durumu anlatıp, R.B. ile olan irtibatını kesmemesini ve randevu vermesini istedi. Dün (perşembe) S.Ö.'nün evinin önünde önlem alan polis, parayı almak için gelen R.B.'yi yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından R.B., bugün adliyeye sevk edildi. R.B.'nın aynı yöntemle İstanbul'da da bir kadını dolandırdığını ve bu suçtan arandığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa - Fetö Yalanıyla Yaşlı Kadına Evini Sattırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement