Manisa Salihli Mehteran Eşliğinde Deve Korteji İlgi Çekti - Son Dakika
Güncel

Manisa Salihli Mehteran Eşliğinde Deve Korteji İlgi Çekti

Manisa Salihli Mehteran Eşliğinde Deve Korteji İlgi Çekti

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, belediye tarafından ilk kez düzenlenecek deve güreşleri, mehteran eşliğinde kortej yürüyüşüyle başladı.

05.03.2015 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, belediye tarafından ilk kez düzenlenecek deve güreşleri, mehteran eşliğinde kortej yürüyüşüyle başladı. Güreşçi develerin pazar günü mücadele edeceği belirtildi.

Ege ve Akdeniz yöresinden Salihli'ye gelen develer, kortej yürüyüşü için Kent Meydanı'nda toplandı. Sevgi Yolu, Şüheda Caddesi ve Kurudere Caddesi'nde mehteran takımı eşliğinde yürüyen deve kortejine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. MHP'li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, ilçede belediye himayesinde ilk kez deve güreşleri gerçekleştirileceğine dikkat çekti. Tüm hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Kayda, "Salihli'de zaman zaman bazı mahallelerimizde deve güreşleri gerçekleştiriliyordu. Ancak biz Salihli Belediyesi olarak güreşlerin daha geniş kapsamlı gerçekleştirilmesi ve güreşlerin geleneksel hale getirilmesi için çalışma başlattık. Bunun sonucunda da güreşlerin belediye himayesinde düzenlenmesi kararı alındı. Pazar günü gerçekleştireceğimiz güreşlere Ege ve Akdeniz'in birçok yerinden onlarca devenin katılmasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Salihli Mehteran Eşliğinde Deve Korteji İlgi Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement