Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk Açıklaması

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk Açıklaması

"Barış süreçlerinde bir taraf olmasa ona 'barış' diyemezsiniz, sorunların çözümünü de gerçekleştiremezsiniz"

23.06.2014 22:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, barış süreçlerinde bir tarafın olmaması durumunda bundan "barış" diye söz edilemeyeceğini söyledi.

Eş başkanlar Ahmet Türk ve Februniye Akyol, İsveç'in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund ve Başkonsolos Jens Odlander'i kabul etti.

Türk, Wahlund'un, cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin sorusu üzerine, "İstediğimiz cumhurbaşkanı adayı ne AKP'nin ne de CHP ve MHP'nin adayları değil. İkisine de güvenmiyoruz" dedi.

Türkiye'de demokrasi güçleriyle ortak alternatif yaratmaya çalıştıklarını belirten Türk, Türkiye'de değişimi, dönüşümü, yaklaşımı gösterecek bir aday üzerinde yoğunlaştıklarını kaydetti.

İlkeleriyle hareket edeceklerini dile getiren Türk, şöyle konuştu:

"Sonuç olarak adayımız ne kadar oy alırsa alsın, ikinci turda şansı olmayacağını da çok iyi biliyoruz. İkinci turda, önemli olan kısmın Kürtlerin ve Türkiye'deki demokratların oylarının belirleyici rol oynamasıdır. Demokrasi adına, Kürt halkının özgür geleceği adına, demokratik bir Türkiye adına biz o zaman taleplerimizi ortaya koyacağız ve talepler doğrultusunda karar vereceğiz."

Orta Doğu ülkelerindeki savaşa da değinen Türk, bölgede Kürtlerin yaşadığı 4 ayrı parçadan herhangi birindeki gelişmenin Kürtlerin siyasetini ve halkı derinden etkilediğini söyledi.

Kürtleri sindirmeye yönelik politika izlendiğini ileri süren Türk, bunun istikrar ve demokrasiyi geliştirmediğini kaydetti.

Kürt halkının yıllardan beri barışın kalıcı olması için mücadele ettiğini anlatan Türk, " Hükümet, bu sorunu 'evet, çözeceğim' diyor ama Kürtleri bir halk ve taraf olarak görmüyor. Oysaki barış süreçlerinde bir taraf olmasa ona 'barış' diyemezsiniz, sorunların çözümünü de gerçekleştiremezsiniz" diye konuştu. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement