Mardin'de Nevruz Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Nevruz Kutlamaları

Mardin’de, Nevruz kutlamasına katılarak bir konuşma yapan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, bütün halkların özgürlüğü için mücadele ettiklerini söyledi.

20.03.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de, Nevruz kutlamasına katılarak bir konuşma yapan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, bütün halkların özgürlüğü için mücadele ettiklerini söyledi.

Mardin'de Nevruz düzenlenen etkinlikle kutlandı. Alanda halka hitap eden Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, katılanların Nevruz bayramını kutladı. Bütün halkların özgürlüğü için mücadelelerini sürdürdüklerini belirten Türk, bunun için bütün halklardan destek beklediklerini söyledi. 7 Haziran'da yapılacak genel seçimleri çok önemsediklerini belirten Türk, yaptıkları kamuoyu araştırmasında yüzde 15'i aşan bir noktada olduklarını kaydederek, "Bizim barajla ilgili bir endişemiz yok. Ama biz, Arap ve Süryani kardeşlerimizle mücadelemizi ortaklaştırmak istiyoruz. Partimiz güçlü çıkarsa bütün Türkiye'de özellikle Kürdistan'da barış ve demokrasi gelişecektir. Yeni bir dönem yeni bir yaşamın başlangıcıdır bu seçim" dedi.

Kürtlerin Ortadoğu'da önemli bir aktör olduğunu ifade eden Türk, "Kürtler özgürleşmeden Ortadoğu'ya asla barış gelemez. Kürtler özgürleşmeden Türkiye halkı özgürleşemez Arap halkı, Fars halkı da özgürleşemez. Kürtsüz bir Ortadoğu'yu düşünmek en büyük yanlıştır. IŞİD çetelerine karşı direnen Kürt halkıdır. Şengal, Kobani'de yaşanan acıları unutmak kolay değil. Bugüne kadar devletin yanında yer alan ileri gelenler, ağalar, şeyhler eğer bu dönemde aynı ihaneti işlerseniz inanın ki Kürt halkı sizi asla affetmeyecektir. Bizim tahammülümüz kalmadı, özgür gelecek için çok bedel ödedik, çok acı çektik. Gelin halkımızın özgürlük mücadelesine katkı sunun. Bugün sistemin yanında yer alanları yarın biz değil çocukları, torunları onları mahkum edecek onları lanetleyecektir" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mardin'de Nevruz Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement