Mardin'deki Olayların Bilançosu Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Mardin'deki Olayların Bilançosu Açıklandı

Mardin Valiliği, kentte geçen hafta meydana gelen olaylar sırasında 5 kişinin öldüğünü açıkladı.

13.10.2014 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Valiliği, kentte geçen hafta meydana gelen olaylar sırasında 5 kişinin öldüğünü açıkladı. Valilik, toplam 117 bin 500 göstericinin katıldığı olaylarda 7'si polis 28 kişinin de yaralandığını belirtti.

Mardin Valiliği, 6 Ekim gününden itibaren başlayan olayların bilançosunu açıkladı. Olayların 7 ilçede meydana geldiği ifade edilen açıklamada, 12 olay sayısı yaşandığını ve olaya 117 bin 500 göstericinin katıldığı belirtildi. 96 göstericinin gözaltına alındığı olaylarda 5 kişinin öldüğü, 7'si polis 28 kişinin yaraladığı, 61 polis aracı ile 12 sivil polis araçlarına saldırı yapıldığı kaydedildi. 10 kaymakamlık binasına saldırı yapıldığı ifade edilen açıklamada, 7 emniyet binasına, 28 okul binası ile 30 da diğer binalara saldırıların gerçekleştirildiği kaydedildi.

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, herkesi sağduyuya davet ederek, "İnsanlara zarar vermek bir marifet değildir. Özellikle küçük yaşta olan çocukların elini taş vererek bunu kırın, bunu yapın demekle de mertlik değildir. Herkes anne ve baba ailesi kendi çocuklarına sahip çıkmalıdır" dedi.

Daha önce olaylarda 6 kişinin hayatını kaybettiği açıklanan Mardin'de, 7 Ekim'de Dargeçit'in Umutlu Mahallesi'nde silahla yaralanmış olarak bulanan ve hastanede hayatını kaybeden Mehmet Erdoğan'ın ölümünün, Kobani gösterileri sırasında olmadığı gerekçesiyle valilik ölü sayısını 5 olarak açıkladı. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'deki Olayların Bilançosu Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement