Türk: Mesele İmralı'ya Kadar Gitti - Son Dakika
Güncel

Türk: Mesele İmralı'ya Kadar Gitti

Türk: Mesele İmralı\'ya Kadar Gitti

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, turizme açılmasını istediği Mardin Kalesi konusunda, "Mesele ta İmralı'ya kadar gitti" dedi.

30.04.2015 14:41  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de ilk kez yapılacak 'Çerçi Film Günleri' etkinlikleri için düzenlenen basın açıklamasına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, turizme açılmasını istediği Mardin Kalesi konusunda, "Mesele ta İmralı'ya kadar gitti" dedi.

Mardin'de 'Çerçi Film Günleri' etkinlikleri kapsamında, il merkezi ve ilçelerinde konser, film gösterimleri, atölye çalışmaları yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ve bugün başlayıp 9 Mayıs'a kadar sürecek olan etkinliklerin tanıtım toplantısına Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Başkan Yardımcısı Februniye Akyol katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mardin'in kültürel öneminin gösterilmesinin yanı sıra, insanların kaynaşmasına yönelik çalışma yaptıklarını söyledi. Mardin halkı ve kültürlerin kaynaşması için kültür ve turizm hamlesi yaptıklarını belirten Türk, "Umut ediyoruz ki, Mardin'i tüm dünyaya ve Türkiye'ye tanıtacak bir çalışma yapacağız"dedi.

'KAMPANYA BAŞLATMAMIZ LAZIM'

Başkan Yardımcısı Februniye Akyol Akay'ın yaptığı konuşmadan sonra basın toplantısı, soru-cevap şeklinde devam etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk, Mardin'in tarih, kültür ve inanç şehri olduğunu anımsatarak şunları söyledi:

"Halkımızla birlikte bir kampanya başlatarak gümrüğün Mardin'e oturtularak yurtdışına uçuşların başlaması ve insanları yurtdışından direkt buraya gelmesi için imza toplayalım. İkincisi Mardin Kalesi'nin iyileştirilmesi ve halka açılması için bir imza kampanyası başlatalım. Biz bu ikisini önemsiyoruz. Buna öncülük yapalım. Ben kendim, Mardin kalesinin turizme açılması için açıklama yaptım. Mesele ta İmralı'ya kadar gitti. Şimdi halk burada bir destek sunmadığı zaman, sizin siyaseten söylediklerinizi 'Adam işte siyasi partidir, halka mesaj vermek için söylüyor' diye yorumluyor. Ama burada biz ciddi bir kampanya başlatırsak, Hem Mardin Havaalanı'nın Uluslararası bir havaalanına dönüşmesi ki nedenleri de ortadır. Bir turizm şehridir, Ortadoğu'nun merkezindedir. Bir bu bir de Mardin Kalesi'nin halka açılması için bir kampanya başlatmamız lazım. İnanıyorum ki her ikisinde de başarılı oluruz." - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk: Mesele İmralı'ya Kadar Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement