Mardin Köylerinde Sinema Gösterimi - Son Dakika
Yerel

Mardin Köylerinde Sinema Gösterimi

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Mardin’e merkeze bağlı Ovaköy ve Elmalı köyünde sinema gösteriminde bulunacak.

15.04.2015 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Mardin'e merkeze bağlı Ovaköy ve Elmalı köyünde sinema gösteriminde bulunacak.

GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, 'Köyde sinema var' projesi kapsamında GENÇKONFED Mardin temsilciliği aracılığıyla 17-18 Nisan 2015 tarihlerinde Mardin'in Ovaköy ve Elmalı köyünde sinema gösteriminde bulunacaklarını söyledi. Etkinliklerin köy meydanında yapılacağını anlatan Okudan, açık hava sinema etkinliğinde köylülere sembolik biletler verilerken patlamış mısır ve içecek de ikram edeceklerini kaydetti. Okudan, "Bu kültürel ve sanatsal yolculuğa, Türkiye'nin kırsal bölgelerinde yaşayan, sosyal olanakları kısıtlı çocuk, gençler ve köy halkını sinema ile tanıştırma amacıyla başladı. 'Köyde sinema var' projesi ile köylerimize giderek, vizyondaki yeni filmleri izletmek istiyoruz. Proje ile Türkiye'nin farklı şehirlerine sinema kültürünü taşıyoruz. Köyleri belirlerken bu tür etkinlikler yapılmamış olmasını önemsiyoruz. Bu köylerimizde yaşayan insanlarımızın büyük çoğunluğu da daha önce sinema görmemiş. Etkinliğimiz ile köyümüzde yaşayan ve sinemaya gitme fırsatı olmayan insanlarımızı sinema ile tanıştırmak istiyoruz" dedi.

GENÇKONFED olarak yaptıkları bütün projelerde bireyi ön palana aldıklarını belirten Okudan, bu tür faaliyetlerle de gençleri, kültürel ve sanatsal alanlarda da yaptıkları faaliyetlerde halkla bütünleşmesini sağladıklarını sözlerine ekledi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin Köylerinde Sinema Gösterimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement