Mardin Valisi Taşkesen, Restorasyonu Tamamlanan Kuba Camisi'ni Hizmete Açtı - Son Dakika
Yerel

Mardin Valisi Taşkesen, Restorasyonu Tamamlanan Kuba Camisi'ni Hizmete Açtı

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Yenişehir'de bulunan ve restorasyon çalışmaları tamamlanan Kuba Camii'ni tekrar hizmete açtı.

26.12.2014 16:49

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Yenişehir'de bulunan ve restorasyon çalışmaları tamamlanan Kuba Camii'ni tekrar hizmete açtı.

Mardin İl Müftülüğü'nün düzenlediği açılış programında konuşan Taşkesen, Kuba Camii'nin gönlünde ayrı bir yere sahip olduğunu, Mardin'de ilk teravih namazını bu camide kıldığını ve cami cemaatiyle ilk burada tanıştığını bildiridi.

Mallarını helal yoldan kazanan hayır sahibi insanların sayısının artmasını temenni ettiğini dile getiren Taşkesen, şöyle konuştu:

"Taş yapıdan oluşan camilerde namaz kılmak inasana inşirah (huzur) veriyor. Bu temiz ve güzel camilerde namaz kılmak inşallah insanlara daha fazla huzur verir. Bir alimin deyişiyle paranın nereden kazanıldığını öğrenmek istiyorsan nereye harcandığına bak. Görünen o ki, bu hayırlı işe katkıda bulunanlar helal yoldan paralarını kazanmıştır. Allah, hayırlı işlerini kabül etsin. Allah, bu hayırseverlerin sayılarını arttırsın."

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun da, hayırsever vatandaşların katkılarıyla restorasyonu yapılan caminin tadilatının 5 ay sürdüğünü ve 500 bin TL'ye malolduğunu belirtti.

Mardin şehrinin Yenişehir kısmında çok sayıda camiye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Coşkun, "Kuba Camii 5 ay süren tadilatta A'dan Z'ye kadar yenilendi. Bu caminin yıkılıp yeniden inşa edilmesi gerekirdi. Ama Yenişehir semtimizde çok sayıda camiye ihtiyacımız olduğu için Kuba Camii 5 ay gibi bir sürede yeniden tadilattan geçirip hizmete sokmamız gerekiyordu. Bu camimizin özelliği de Mardin şehrinde kalirofer sistemine sahip tek camimizdir. Bu camimizin bir asır daha tadilattan geçmeden cemaate hizmet vermesini ümit ediyoruz" diye konuştu.

Okunan duadan sonra kurdelayı kesen Vali Taşkesen, yetkililerden cami hakkında bilgi aldıktan sonra burada Cuma namazını kıldı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin Valisi Taşkesen, Restorasyonu Tamamlanan Kuba Camisi'ni Hizmete Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement