Mardinli Çocukların Bursa Keyfi - Son Dakika
Güncel

Mardinli Çocukların Bursa Keyfi

Mardinli Çocukların Bursa Keyfi

Bursa'ya gelen ve Mardin Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi'nde rehabilitasyon tedavisi gören terör mağduru çocuklar, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

04.02.2016 09:38  Güncelleme: 09:40

Heykel'deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen görüşmede Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık tarafından ağırlanan Mardinli çocuklar, ilk kez geldikleri kentte özellikle tarihi mekanlara hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu seferki misafirleri, Mardin'de terör mağduru olan ve köylerde yaşayan asosyal çocuklar oldu. Nusaybin Çocuk gelişim Merkezi'nde kişisel gelişimleri için rehabilitasyon programın uygulanan çocuklar, Cumhurbaşkanlığının gerçekleştirdiği proje kapsamında Bursa'ya gelerek stres attı. Şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezen Mardinli mağdur çocuklar, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile görüştü. Tarihi başkanlık binası eski meclis salonunda gerçekleşen görüşmede, mağdur çocukların Bursa izlenimleri gündeme geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Mardinli çocuklara yönelik yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğe değindi. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu topraklarda yaşayan herkesin devleti olduğunu, Çanakkale'de Türk'ün yanında Kürt'ün de savaştığını ve şehit düştüğünü aynı dine mensup kardeş olduklarını vurgulayan Başkanvekili Karlık, "Bizler Peygamber Efendimizin ümmetiyiz. Türk'ü de Kürt'ü de Arap'ı da Çerkez'i de hepimiz biriz. İnşallah yaşadığımız bu zor günler çok yakında son bulacak. Hangi şartlarda olursak olalım; vatanımıza, milletimize, dinimize sahip çıkalım. Oyuna gelmeyelim" dedi.

Başkanvekili Karlık, ziyaretin ardından Mardinli çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirerek onlara Büyükşehir Belediyesi'nin hediyelerini takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mardinli Çocukların Bursa Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement