Mario Gomez: Türkiye Beni Şaşırttı - Son Dakika
Spor

Mario Gomez: Türkiye Beni Şaşırttı

Mario Gomez: Türkiye Beni Şaşırttı

Beşiktaş'ın Alman golcüsü Mario Gomez, "Buraya gelince kendi kulübüm ve diğer takımların potansiyellerinin büyük olduğunu gördüm. Bu beni şaşırttı." dedi.

08.10.2015 15:44  Güncelleme: 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş'ın Alman golcüsü Mario Gomez, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basının karşısına çıkıp tüm sorulara içtenlikle cevap verdi. Kiralık olarak geldiği Beşiktaş'ta kalıcı olmak istediğini açıklayan Gomez takım arkadaşları tarafından iyi beslendiğini belirtti ve teknik direktör Şenol Güneş'ten büyük bir övgü ile bahsetti. Gomez, ayrıca "Buraya gelince kendi kulübüm ve diğer takımların potansiyellerinin büyük olduğunu gördüm. Bu beni şaşırttı." dedi.

"TÜRKİYE BENİ ŞAŞIRTTI"

Mario Gomez basın toplantısında söylediklerinden satırbaşları şu şekilde: "Beşiktaş taraftarının uzun süredir bir beklentisi var. Öncelikle hedefimiz lig şampiyonluğu ama Avrupa Ligi'ni de burada kazanmak isterim. Kulüp kariyerimde bir tek UEFA Avrupa Ligi kupası yok. Türk takımları Avrupa'da çok iyi işler yapabilir. Almanya'dayken Türk futboluyla ilgili fazla bilgim yoktu. Buraya gelince kendi kulübüm ve diğer takımların potansiyellerinin büyük olduğunu gördüm. Bu beni şaşırttı.Çok iyi başarılar iyi oyuncularla kazanılır. Ancak bunun için de iyi takım olmak lazım. Real Madrid ve Barcelona bizden daha iyi oyunculara sahipti. Biz çok iyi takım ruhu yakalamıştık ve bu yüzden en iyi takım bizdik. Herkes saha içinde birbirine yardım ediyordu"

"ŞAMPİYON OLMAYI TERCİH EDERİM"

"3-4 yaşından beri her zaman gol atmanın hayalini kuruyordum. Ama artık 30 yaşındayım ve benim için gol krallığı değil takımın başarısı önemli. Uzun süredir şampiyonluk beklentisi var. Bunu gerçekleştirebileceğimizi gösterdik. Takım ve kulüp buna hazır. Gol kralı olup ikinci olmaktansa takıma katkı yapıp şampiyon olmayı tercih ederim"

"KONSANTRASYONUMUZU KORURSAK BİR NUMARA OLURUZ"

"Fenerbahçe ve Galatasaray güçlü takım. Galatasaray çok iyi oynamamasına rağmen sadece 2 puan gerimizde. Fenerbahçe'de aynı şekilde. Yüksek kapasiteye sahipler. Tırnak içinde küçük takımlara karşı dikkatli olmamız lazım. Bu maçlarda favorisiniz ama konsantrasyonunuzu kaybedersiniz kolay olmuyor. Bunu son maçta gördük. Konsantrasyonumuzu korursak bir numara oluruz."

"ŞENOL GÜNEŞ'E GÜVENMEYE DEVAM EDİYORUM"

"Fiorentina'da zor iki yılı geçirdim. Kolay değildi. Tekrar milli takımda olmak için ritmimi bulmam lazımdı. Burada kendimi çok mutlu ve hazır hissediyorum. Şenol Güneş bana 'fiziksel olarak yukarı çıktıkça goller atmaya başlayacaksın' dedi. Ona güvendim ve güvenmeye devam ediyorum. Haklı çıktığını gördüm. Bunun tadını çıkarıyorum. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kadroya girebilir miyim, şu an bunu bilmiyorum. Şu an burada yapmam gerekenlere odaklandım.Fiziksel olarak üst seviyeye çıktıkça gollerin geleceğini biliyordum. Teknik direktör karşılaştırması fazla yapmak istemiyorum ama geçen sezondan daha iyi antrenman yapıyorum. İtalya'da burada yakaladığım fiziksel kondisyonu bulamamıştım. Şenol Güneş takıma katılmamdan itibaren bunun üzerinde durdu. Zaman ilerledikçe takım da bende birbirimize daha da alışıp daha iyi işler yağacağız"

"TARAFTAR TAKIMA ÇOK YARDIMCI OLUYOR"

"Taraftar çok büyük gürültü çıkartıyor. 80 bin kişilik statta 40 bin kişi oluyor. Boş gibi gözükmesine rağmen 40 bin kişi 150 bin kişi gibi gürültü yapıyor. Hepimiz gurur duyuyoruz bundan. Fenerbahçe maçında oyun 2-2'ye gelince ve zorluk yaşarken bize destek verip maçı kazanmamızı sağladılar. Takıma büyük yardımları oluyor"

"DAHA KÖTÜ HAKEMLER GÖRDÜM"

"Medya herkesi eleştiriyor. Hakemler ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Bir hakemin, 'Sahaya çıkıp şu takım lehine karar vereyim' diye maça çıktığını düşünmüyorum. Kariyerimde buradakilerden çok daha kötü hakemler gördüm"

"KALACAĞIMA İNANIYORUM"

Tamamen buradaki işime odaklandım. Burada olduğum için huzurluyum ve kalmak istiyorum. 3 ay önce taraflar anlaştı. Sezon sonunda da taraflar için en iyisi olacaktır. Bir sorun olacağını düşünmüyorum. Yazın ne olacağını şimdi düşünmüyorum"

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Mario Gomez: Türkiye Beni Şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Emre Aydın: Panzerin Avrupa kupasi maclarinda gollerini bekliyoruz 5 1 Yanıtla
  • vatandaş: adam adam.... 0 0 Yanıtla

Advertisement