Marmaris'te Çevre Temizliği - Son Dakika
Yerel

Marmaris'te Çevre Temizliği

Marmaris'te 10 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, karayolu kenarındaki çöpleri topladı.

13.06.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'te 10 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, karayolu kenarındaki çöpleri topladı.

Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi'nin öncülüğünde çevre temizliği konusunda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, katılımcılar Çetibeli Mahallesi'ndeki jandarma karakolu kontrol noktasında buluştu.

Yoldan geçen sürücülere çöp atmanın çevreye verdiği zararların anlatıldığı broşürlerin dağıtılmasının ardından gruplara ayrılan katılımcılar, Gökova-Marmaris karayolunun son 15 kilometresinde çevre temizliğine başladı. Yol kenarındaki çöpleri toplayan sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Gökbel mevkisinde topladıkları atıklarla yeniden bir araya geldi. Kamyonete yüklenen çöp torbaları, Marmaris Belediyesi Katı Atık Depolama Tesisi'ne gönderildi.

Katılımcılar adına gazetecilere açıklamalarda bulunan konuşan Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Müdürü Çağla Akkuş, organizasyonun, çevre kirliliğinin doğal hayata olan etkileri konusundaki farkındalığı daha geniş kitlelere ulaştırabilme amacını taşıdığına dikkati çekti.

İlçedeki güçlü sivil toplum örgütlerinin destekleriyle bir şemsiye altında toplanmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Akkuş, "Doğaya atılan her çöpün, hem doğaya hem ülke ekonomisine hem de çocuklarımızın geleceklerine zarar verebileceğinin bilinciyle hareket ederek, herkese yaşanabilir temiz bir çevrede sağlıklı günler dileriz" dedi.

TEMA Vakfı Marmaris Sorumlusu Nurcan Bahar ise özellikle çöp atılmasını engelleme amacından dolayı etkinliği yerinde bulduklarını kaydetti. Bahar, benzeri faaliyetlerin sürmesi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Marmaris'te Çevre Temizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement