Marmaris'te 'Preveze Zaferi'nin Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te 'Preveze Zaferi'nin Yıl Dönümü Kutlandı

Marmaris\'te \'Preveze Zaferi\'nin Yıl Dönümü Kutlandı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Preveze Deniz Zaferi'nin 476'ncı yıl dönümü ile Deniz Kuvvetleri Günü, törenle kutlandı.

27.09.2014 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Preveze Deniz Zaferi'nin 476'ncı yıl dönümü ile Deniz Kuvvetleri Günü, törenle kutlandı.

Marmaris'teki Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı Oramiral Sadık Altıncan Sinema ve Konferans Salonu'ndaki kutlamaya Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cihat Yaycı, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Gökhan Polat ve üste görevli askerlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Törende katılımcılara Barbaros Hayrettin Paşa önderliğinde kazanılan Preveze Deniz Zaferi hakkında bilgi verildi.

Deniz Yüzbaşı Bora Dinler, Haçlı donanması ve Osmanlı donanmasının savaştığı Preveze'nin, deniz üzerinde 120 bin insanın karşı karşıya geldiği en büyük deniz savaşı olduğunu kaydetti. Türk Deniz Kuvvetleri'nin yeni katılan gemiler ve geliştirilen sistemler sayesinde imkanlarını genişlettiğine işaret eden Dinler, Türk donanmasının 16'ıncı yüzyıldan sonra Akdeniz'deki en güçlü dönemini yaşadığını vurguladı.

Muğla Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin de katılımıyla Aksaz Deniz Üssü Bandosu tarafından konser de verildi. Kutlamalar kapsamında Atatürk resimlerinden oluşan sergisi açıldı. Sualtı Taarruz ve Sualtı Savunma grup komutanlıkları tarafından, komandoların kullandıkları bazı silah ve teçhizatlar da sergilendi. Etkinliğe katılan öğrenciler ve vatandaşlar silahlara ilgi gösterdi, hatıra fotoğraf çektirdi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'te 'Preveze Zaferi'nin Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement