Marmaris'te Şiddetli Lodos Etkili Oluyor - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Şiddetli Lodos Etkili Oluyor

Marmaris\'te Şiddetli Lodos Etkili Oluyor

Marmaris'te şiddetli lodos etkili oluyor MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde saatteki hızı 45 kilometreyi bulan lodos, hayatı olumsuz etkiliyor.

16.01.2016 21:01

Marmaris'te şiddetli lodos etkili oluyor

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde saatteki hızı 45 kilometreyi bulan lodos, hayatı olumsuz etkiliyor. Beş metreyi bulan dalgalar nedeniyle Yat Limanı ve Kordon Caddesi yürüyüş yolu suyla dolarken, küçük bir balıkçı teknesi ise sulara gömüldü. Apartmanların çatı katlarındaki çanak anten ve levhalar yerinden söküldü.

Marmaris'te bugün saat 17.00'den itibaren saatteki hızı 45 kilometreyi bulan lodos, yaşamı olumsuz etkiliyor. Günübirlik gezi ve balıkçı tekneleri herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için ilçe körfezindeki korunaklı iskelelere demirlerken; bazı apartmanların çatı katlarındaki çanak anten ve levhalar yerinden çıkarak yollara düştü. Marmaris- İçmeler 8'inci kilometresinde yola düşen küçük kaya parçaları trafikte aksama yarattı. Yat Limanı'nda bağlı iki metrelik bir balıkçı teknesi ise sulara gömüldü. Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ekipleri, telsizle anons yaparak kaptanların korunaklı limanlara çekilmesini istedi.

BAZI VATANDAŞLAR RÜZGARI EĞLENCEYE ÇEVİRDİ

Yat Limanı ve Kordon Caddesi'nde dalgaların boyu beş metreyi bulmasıyla yürüyüş yolu suyla doldu. Kafeterya ve restoran çalışanları, dışarıda bulunan sandalye ile masalarının uçmaması için iple bağladı. Yaşanan şiddetli lodosu eğlenceye çeviren bazı vatandaşlar, dalgaları ardına alarak özçekim yaptı. Kimileri çocuklarıyla birlikte dalgaların oluşturduğu manzarayı seyretmek için Yat Limanı'na geldi. Limana bisiklet ve motosikletleriyle giriş yapan kimi vatandaşlar, yürüyüş yolunu kaplayan dev dalgalarda ıslandı.

Muğla Valiliği, kamu kurum kuruluşları ve basın mensuplarına gönderdiği elektronik posta yoluyla bugün(cumartesi) akşam ve Pazar günü şiddetli lodos ile aralıklı sağanak yağış uyarısı yaptı.

Marmaris Meteoroloji yetkilileri, "Cumartesi akşam başlayacak sert rüzgarlar gece boyunca ve yarın devam edecektir. Rüzgar takriben 35-55 kilometre arasında seyredecektir. Aralıklı olarak sağanak yağmur etkisini gösterecektir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Şiddetli Lodos Etkili Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement