Marmaris'te Villalardan Hırsızlık Yapanlar Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Villalardan Hırsızlık Yapanlar Yakalandı

Marmaris\'te Villalardan Hırsızlık Yapanlar Yakalandı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde son 20 gün içinde 12 villadan hırsızlık yaptığı belirlenen 21 yaşındaki S.M. ile 22 yaşındaki B.Y. polisin çalışmasıyla yakalandı.

11.01.2016 11:48

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde son 20 gün içinde 12 villadan hırsızlık yaptığı belirlenen 21 yaşındaki S.M. ile 22 yaşındaki B.Y.  polisin çalışmasıyla yakalandı. 'Nitelikli hırsızlık' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

Marmaris'te son 20 günde 12 lüks villada hırsızlık olayının yaşanması üzerine çalışma başlatan polis, parmak izi bırakmayan hırsızların yakalanması için 8z kişilik sivil ekip kurdu. Armutalan, Hatipirimi, Beldibi mahallelerinde apartman ve işyerleri sahipleriyle görüşen polis, hırsızlığın gerçekleştiği adresleri gören 47 özel güvenlik kamerası ile MOBESE kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Üç gün görüntüleri inceleyen polis, şüphelilerin S.M. ve B.Y. olduğunu belirledi. İki şüpheli kirada oturdukları evde yakalandı.

ÇOK SAYIDA ÇALINTI EŞYA

Evdeki elbise dolabı içinde giysilerin arasına ve yatak altlarına saklanmış 5 dizüstü bilgisayar, 2 tablet bilgisayar, 6 bin lira değerinde bir fotoğraf makinesi ve objektif, 700 lira, 8 bin lira değerinde 2 erkek kol saati, 8 inci kolye, 22 ayar 4 altın bilezik, bir pırlanta bileklik, 13 gümüş kolye, gümüş yüzük, 18 ayar altın 2 alyans, 4 bin lira değerinde 2 güneş gözlüğü, 3 bin lira değerinde iki takım elbise bulundu. Ayrıca hırsızlıkta kullandıkları belirlenen iki çakı ile bir biber gazı, bir kuru sıkı tabanca ve mermileri ele geçirildi.

ÇALINTI TAKIYI BOZDURMASI İÇİN ABLASINA GÖNDERMİŞ

Gözaltına alınan şüphelilerden S.M.'nin 21, B.Y.'nin ise 16 ayrı hırsızlıktan poliste kaydı olduğu ortaya çıktı. İki zanlının çalıntı 2 bin lira değerindeki ziynet eşyasını ise bozdurmak için Aydın'da bulunan bir akrabasına gönderdiği belirlendi. Emniyette ifade vermeyen iki zanlı, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Polis, Aydın'da hırsızlık olayları ile ilgili bağlantılı oldukları ileri sürdüğü kişilerin de yakalanması için çalışma başlattı.

ÖĞRETMEN BİLGİSAYARDAKİ TEZLERİNE KAVUŞTU

Aralarında yeni evli çiftin de bulunduğu ailelere, çalınan eşyaları teslim edildi. Eşya sahiplerinden öğretmen 27 yaşındaki Duygu Özdemir şunları söyledi:

"Üstün zekalı çocukların matematik yeterliliği konusunda beş yıldır hazırladığım tüm tezlerim bilgisayarımdaydı. ODTÜ'de doktoramı yapacağım. Bu tezlerime polis sayesinde kavuştum. Bir haftadır ağlamaktan gözlerimde yaş kalmadı ve umudumu kesmiştim. Kariyerimi kurtaran Marmaris polisine çok teşekkür ederim." - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Villalardan Hırsızlık Yapanlar Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement