Marmaris Turistlik Kentin Unutulmuş Mahallesi Yeşilbelde - Son Dakika
Güncel

Marmaris Turistlik Kentin Unutulmuş Mahallesi Yeşilbelde

Marmaris Turistlik Kentin Unutulmuş Mahallesi Yeşilbelde

Muğla'nın turizm kentlerinden Marmaris'e bağlı Yeşilbelde Mahallesi sakinleri, unutulduklarından dert yandı.

29.06.2015 11:58

Muğla'nın turizm kentlerinden Marmaris'e bağlı Yeşilbelde Mahallesi sakinleri, unutulduklarından dert yandı. En büyük sorunlarının toplu taşıma olduğunu vurgulayan mahalleli; kanalizasyon, PTT şubesi, sağlık ocağı ve ilkokul ihtiyaçlarının bulunduğunu, ayrıca dere yanına kurulu mahallede geçiş köprülerinin yetersiz kaldığını söyledi. Büyükşehir yasasıyla birlikte köy statüsünü yitirip mahalleye dönüşen, ilçe merkezine 15 kilometre mesafedeki Yeşilbelde'de; 90 hanede 250 nüfus bulunuyor. En büyük sorunlarının toplu taşıma olduğunu vurgulayan mahalle sakinleri, öğrencilerin taşımalı eğitimle okullarına götürüldüğünü, ancak ulaşımın kendileri için büyük sorun yarattığını kaydetti. Doğma büyüme Yeşilbeldeli olan çiftçi 62 yaşındaki Muharrem Kaya, "Kendimi bildim bileli toplu taşıma aracımız olmadı. Mahalle olmadan önce Muğla Özel İdare, muhtarlığa eski bir araç vermişti. Ama hiç çalıştığını görmedik. Çocuklarımız iki yıldır taşımalı eğitimde nedeniyle servisle Marmaris'e taşınıyor. Liselerde okuyan öğrenciler, taşımalı eğitimden faydalanamıyor. Marmaris'te çalışan; babası, dayısı ya da amcası olanlar saate bakmaksızın yürümek zorunda. Yola çıkmadan önce herkes birbiriyle konuşarak araçlara pay ediliyor. Hiçbir şey bulamazsak altı kilometre uzaklıktaki Datça yoluna kadar yürüyoruz. Bu yol kişinin yaşı, sağlıklı olma hali veya taşıdığı yüke göre 1 ila 1.5 saat sürüyor. Hastalıkta mecburen arkadaş veya komşuyu arayıp gel bizi al diyoruz. Siyasiler bu sefer oy istemeye bile gelmediler. Çünkü bir önceki seçimde geldiklerinde fırtına ve sel köprüleri, yolları götürmüştü ve geldiklerine pişman oldular" dedi.

"ÜVEY EVLATLIĞA ALIŞTIK"

Mahallenin Yeşilbelde deresinin iki yanına kurulu olduğunu söyleyen Kaya, "Karşıya geçiş için mahalle giriş ve çıkışlarında yani 5.5 km arayla iki köprü var. Komşularımızın yollarını kısaltmak için ben kendi arazimin üzerine kalaslar ve tahtalardan derme çatma köprü yapıyorum. Kendi arazimden yol açtım ama kış aylarında dereler taşıyor ve kalaslar sele kapılınca burada hayat duruyor. Yetkililere yıllar önce kendi arazimden yol geçireyim; siz yeter ki köprü yapın dedim. Ama kimse oralı bile olmadı. Üvey evlatlığa alıştık. Partilerden kim ne söz verdiyse tutmadı. Köyün suyu az diye arazimin içine motor koydular ama görevlisi yok. Motoru şu saatte aç bu saatte kapa diyorlar bana ben de açıp kapatıyorum. Para filan aldığım yok" diye konuştu.

YETKİLİLERE DESTEK ÇAĞRISI

Bir diğer mahalle sakini çiftçi 65 yaşındaki Nazmi Ertuğrul da toplu taşıma sıkıntısına değindi. CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'e ulaşım sorununu ilettiklerini söyleyen Ertuğrul, "Buraya araç koyamıyorsanız Marmaris ile Karacasöğüt arasında Muğla karayolundan çalışan toplu taşıma araçlarından bazılarını buradan geçirin dedik. Bu yol oradan 5 kilometre daha kısa, ama tabii ki o yol bölünmüş. Burası ise basit bir asfalt. Hala cevap çıkmadı. Yetkililer ulaşım sorunuyla ilgilenirse memnun kalırız" dedi.

"ARTIK BIKTIK USANDIK"

Orman İşletme Müdürlüğünden emekli bir diğer mahalle sakini 63 yaşındaki Adil Demirel, mahallede tek bir çivinin çakılmadığı gibi her geçen gün geriye gittiklerini savundu. Demirel "Artık bıktık usandık" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris Turistlik Kentin Unutulmuş Mahallesi Yeşilbelde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement