Masalcı Vakıf Dede", Osmanlı Kültürünü Tiyatroyla Tanıtıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Masalcı Vakıf Dede", Osmanlı Kültürünü Tiyatroyla Tanıtıyor

Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Çetin Azer Aras, Vakıflar Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen "Masalcı Vakıf Dede Müzikli Çocuk Tiyatrosu" ile Osmanlı vakıf kültürünü öğrencilere aktarıyor.

27.05.2016 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Çetin Azer Aras, Vakıflar Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen "Masalcı Vakıf Dede Müzikli Çocuk Tiyatrosu" ile Osmanlı vakıf kültürünü öğrencilere aktarıyor.

Proje kapsamında "Vakıf Dede"yi oynayan ve aynı zamanda projenin yürütücüsü olan Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Aras, yaklaşık iki yıldır Türkiye, Bulgaristan, KKTC ve Yunanistan'da sergilediği oyunuyla çocuk ve yetişkinlere vakıf kültürünü anlatıyor.

Aras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle çocukların daha fazla ilgisini çekebilmesi ve oyunda işlenen konuların daha çok akılda kalması nedeniyle tiyatro oyunu sahnelediklerini söyledi.

Oyunu iki yıldır 30 il, 10 ilçe ve 5 köyde sahnelediğini bildiren Aras, tiyatro ile geleceğin vakıflarını kuracak çocukları eğitmeye, insanın içinde var olan iyilik yapma olgusunu geliştirmeye ve açığa çıkarmaya çalıştıklarını anlattı.

Tiyatronun yurtiçi ve dışında büyük ilgiyle karşılandığını dile getiren Aras, "Oyunlarımız her ilde beklediğimizin üzerinde ilgiyle karşılanıyor. Oyunumuzu zaman zaman çocuklarla, öğretmenlerle, vatandaşlarla, protokol üyeleriyle oynuyoruz. Tiyatromuzda hikaye dilini kullanarak oyunlarımızı sergiliyoruz" şeklinde konuştu.

Oyunu daha çok vakıf eserlerinin içlerinde sergilediklerine işaret eden Aras, oyun ile çocuklara vakıf kültürünü, bilincini ve tiyatro kültürünü vermeye çalıştıklarını belirtti.

İnteraktif bir oyun sergilediğini dile getiren, Aras, "Oyunda çocuklarımız da rol alıyorlar. Onlarla birlikte oynuyorum. Öğretmenlerimizle birlikte oynuyoruz. Bu oyun öğretmen, öğrenci ve oyuncuyla birlikte yapılan bir oyun. Oyunun sonunda çocuklarımızın hepsi en az birkaç tane ilginç vakıf kurmuş oluyorlar" ifadelerini kullandı.

Aras, proje kapsamında bugüne kadar 156 oyun sergilediklerini bildirdi. Projenin 6 Haziran'da sona ereceğini anlatan Aras, şunları kaydetti:

"Proje sonunda 171 oyun sergilemiş olacağız. Projede 30 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Burada tiyatronun eğitici boyutunu kullanıyoruz. Tiyatro sanatı ile çocuklarımıza bilgi vererek eğitiyoruz. Oyunla eğitim sunuyoruz. Yaşayarak onları bilgilendiriyoruz. Çocuklar hem eğleniyor hem de bilgileniyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Masalcı Vakıf Dede', Osmanlı Kültürünü Tiyatroyla Tanıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement