Mayın Mağduru Şampiyona Plaket - Son Dakika
Güncel

Mayın Mağduru Şampiyona Plaket

Türkiye Beyaz Ay Derneği, IPC Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda birinci olan Mehmet Nesim Öner'e plaket verdi.

18.01.2015 13:37

Türkiye Beyaz Ay Derneği Diyarbakır Şubesi, Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda, erkekler 1500 metrede birinci olan Mehmet Nesim Öner'e plaket verdi.

Vali Hüseyin Aksoy, Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva'nın da katıldığı törende, engelliliğin sosyal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren ve ortak çaba gerektiren konu olduğunu söyledi.

Derneğin bu yönde büyük çaba gösterdiğini kaydeden Aksoy, "Eğitimden sağlığa, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe kadar engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümünde yanlarında olmalıyız" dedi.

Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Ayva ise Vali Aksoy'un Samsun'da Engelli Veri Tabanı Projesi'nin hayata geçirdiğini anımsatarak, engellilere yönelik çabaları dolayısıyla teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Aksoy, IPC Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda, erkekler 1500 metrede birinci olan Öner'e plaketini verdi.

Şube başkanı Nezihe Kent de Türkiye Beyaz Ay Derneği tarafından açılan kursta, zihinsel engelli kursiyerin deriyi işleyerek yaptığı panoyu Aksoy'a hediye etti.

Mehmet Nesim Öner, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinin Uzunova köyünde 2004 yılında 10 yaşındayken çobanlık yaptığı sırada bulduğu mayının elinde patlaması sonucu bir gözünü ve sol kolunu kaybetmişti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mayın Mağduru Şampiyona Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement