Mazlum-Der Ezidileri Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Mazlum-Der Ezidileri Ziyaret Etti

Mazlum-Der Ezidileri Ziyaret Etti

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUM-DER) Diyarbakır Şubesi, İnsan Hakları Haftası kapsamında Ezidi ailelerin bulunduğu kampı ziyaret etti.

12.12.2014 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MAZLUM-DER Diyarbakır Şubesi, Federe Kürdistan Bölgesi'ndeki Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden IŞİD saldırıları nedeniyle kaçıp Diyarbakır'a sığınan Ezidi kampını ziyaret etti.

Yenişehir Belediyesi fidanlık alanındaki kampa gelen MAZLUM-DER yönetimi burada Yezidi ailelerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. İncelemesini tamamlayan MAZLUM-DER yönetimi adına çıkışta konuşan Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdurrahim Ay, 2011 yılından bu yana sürmekte olan iç savaşın etkisiyle resmi kayıtlara göre Türkiye'ye bir milyon 600 bini aşan Suriyeli vatandaşın göçünün yaşandığını belirterek şöyle dedi:

"Göç edenlerin yarısından fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Resmi açıklamalardan anlaşıldığı kadarıyla bir milyon sığınmacı kayıt altına alınabilmiş iken 500 bini sığınmacının kayıt altına alınmaksızın Türkiye'de yaşadığı tahmin edilebilmektedir. Yine Federe Kürdistan Devleti'nin Şengal bölgesinde yaşanan IŞİD saldırıları sonrasında binlerce Yezidi Türkiye'ye sığınmıştır. Diğer ülkelerden Türkiye'ye sığınmış veya geçiş için kullanmak üzere göç etmiş sığınmacı sayısı iki milyon beş yüz bini geçmektedir"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Mazlum-Der Ezidileri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement