Mazlumder'in Halep Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Mazlumder'in Halep Çağrısı

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, hayatta kalmak için hiçbir yardım alamayan Halep'in mazlumlarına seyirci kalmanın, insanlığın yüz karası olduğunu belirtti.

29.09.2016 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, hayatta kalmak için hiçbir yardım alamayan Halep'in mazlumlarına seyirci kalmanın, insanlığın yüz karası olduğunu belirtti.

Taş, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de 2011'de bu yana devam eden çatışmalarda 500 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini, yüzbinlerce insanın yaralandığını ve sakat kaldığını, milyonlarca insanın da yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Suriye'nin, başkent Şam'dan sonra en büyük şehri olan Halep'te yaşayanların yıllardır zulüm, açlık ve soykırımla baş başa olduğunu vurgulayan Taş, şunları kaydetti:

"Suriye'deki rejim güçlerinin kuşatması altında inim inim inleyen Halep'te, Beşar Esed'e bağlı rejim güçlerinin varil bombalı saldırılarında son 1 hafta içinde 600'ün üzerinde savunmasız masum insan hayatını kaybetti, yüzlercesi de yaralandı.

Tüm dünyanın gözü önünde Halep'e ulaşmak isteyen insani yardım konvoyları rejim güçlerinin bombalı saldırılarında yok edildi. Hayatta kalmak için hiçbir yardım alamayan Halep'in mazlumlarına seyirci kalmak insanlığın yüz karasıdır.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak dünyanın tüm insanlarını, bölgede etkili vicdanını kaybetmemiş devletlerini, başta İslam dünyası olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarını göz göregöre, acımasız bombardımanlarla yok edilmek istenen Halep halkına sahip çıkmaya, burada yaşanan insanlık dramına seyirci kalmamaya davet ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mazlumder'in Halep Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement